Pratite nas

Fudbal

Varešanović se nada da su ovaj put pogodili sa pojačanjima

Delegacija FK Sarajevo stigla je u Međugorje gdje će boraviti narednih 10 dana

Objavljeno

na

Bordo tim je do sada angažovao pet pojačanja (Ilija Martinović, Renan Oliveira, Almedin Ziljkić, Slaviša Radović i Giorgio Guliašvil – Guliashvil).

Nakon deset dana uvodnog dijela priprema koje smo proveli u Sarajevu, došli smo u Međugorje, gdje ostajemo do 28. januara, rekao je šef stručnog štaba Sarajeva Mirza Varešanović i dodao:

– Fokusirat ćemo se na fizičku pripremu igrača. Dogovorili smo dvije utakmice koje ćemo odigrati 21. i 25. januara. Od igrača očekujem da budu na visokom nivou, da budu profesionalni i odrađuju sve zadatke koje dobiju. Nadam se da će se pokazati u pravom svjetlu.

– Došlo je pet noviih igrača, nadam se da će se što prije uklopiti u ekipu. Isto tako se nadam da smo ovaj put pogodili sa pojačanjima i da će to, naravno, pokazati onog momenta kada počne prvenstvo, zaključio je Varešanović.

Delegacija FK Sarajevo stigla je u Međugorje gdje će boraviti narednih 10 dana. Ekipa će u Hercegovini, osim planiranih treninga, odigrati i dvije prijateljske utakmice.

Advertisement

Na spisak za ovaj dio priprema uvršteno je 27 fudbalera:

Belmin Dizdarević, Muhamed Šahinović, Arman Šutković, Andrej Đokanović, Frane Čirjak, Dal Varešanović, Almedin Ziljkić, Renan Oliveira, Ilija Martinović, Giorgi Guliashvili, Avdija Vršajević, Enedin Mulalić, Hamza Čataković, Daniel Avramovski, Adnan Džafić, Ivan Ikić, Slaviša Radović, Nemanja Tomašević, Musa Muhammed, Mirza Mustafić, Đani Salčin, Tarik Ramić, Muharem Trako, Haris Ališah, Irfan Ramić, Bakir Nurković i Nidal Čelik.

Mersudin Ahmetović i Asmir Suljić ostali su u Sarajevu gdje će trenirati individualno dok se ne riješi njihov status. Prva prijateljska utakmica planirana je za subotu, 21. januar, a više informacija o meču biće poznato u narednim danima.

Ekipa će se nakon obavljenih priprema u Međugorju kratko vratiti u Sarajevo nakon čega je 30. januara planiran odlazak na glavni dio priprema u Antaliju.

Advertisement
Reklamni prostor
Klikni za komentare

Ostavi komentar

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *