Pratite nas

Rukomet

Rukomet je večeras dobio svog Luisa Suareza

Zaista bizarna scena kakva se ne pamti u svijetu rukometa

Objavljeno

na

Sjedinjene Američke Države porazom od Bahreina 32:27 otvorili su nastup u drugom krugu Svjetskog prvenstva, no nakon utakmice najviše se priča o potezu američkog rukometaša Paula Skorupe.

On je u 40. minuti zaradio plavi karton koji se dodjeljuje za najteži prekršaj u rukometu, a razlog je bila činjenica da je ugrizao protivnika na parketu.

Husain Alsayyad je bio u napadu, Skorupa je odlučio da ga zaustavi na dosad neviđen način i ugrizao je nesretnog rivala.

Sudije u prvom trenutku nisu reagovale. Aslayyad se požalio na sve, uslijedio je protest prema sucima koji su na kraju otišli da pregledaju snimak.

Na kraju je kamera sve uhvatila. Skorupa je dobio crveni i plavi karton i vrlo je moguće da će biti suspendovan za naredne utakmice.

Advertisement

Plavi karton ga vodi pred disciplinsku komisiju koja će na kraju odlučiti hoće li američki rukometaš biti dodatno kažnjen zbog svega što je napravio.

“Ne znam šta se dogodilo. Došli smo ovdje igrati rukomet, a on me je ugrizao za ruku. Vjerovatno me je pokušao unervoziti, nije mu uspjelo”, rekao je nakon utakmice Husain Alsayyad.

Paul Skorupa tvrdi da uopšte nije želio da ugrize rivala i da je sve jedan veliki nesporazum.

“Potpuni nesporazum. Branio sam se glavom, ali nikad ga ne bih ugrizao”, rekao je Skorupa i dodaje.

“Ruka mu jeste malo crvena, ali to je vjerovatno od moje glave i udarca”, istakao je ovaj rukometaš.

Advertisement
Reklamni prostor
Klikni za komentare

Ostavi komentar

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *