Pratite nas

Košarka

Luka Dončić izgubio pravnu bitku sa majkom!

Mama se i dalje pita za sve, posebno za novac

Objavljeno

na

Luka Dončić, jedan od najboljih košarkaša na svijetu okončao je pravni spor sa svojom majkom Mirjam Poterbin pokrenut jesenas zbog kontrole nad brendom “Luka Dončić 7”.

Član Dalasa Luka Dončić time je završio pravnu bitku sa majkom, koja je ostala vlasnica prava na njegov brend. Podsjetimo, slovenački košarkaš srpskog porijekla htjeo je da registruje vlastiti brend pod imenom “Luka Dončić”, ali je zavod za registraciju to odbio jer već postoji brend “Luka Dončić 7”. Njegova majka nije željela da otkaže svoja prava, pa je sin protiv nje u septembru potegao pravni spor iz kojeg se na kraju povukao. Otac Saša Dončić, bivši košarkaš iz Kraljeva, nije se mješao u spor.

Mirjam Poterbin je nakon što je sin osporio njena prava, podnijela sudu zahtjev da se Lukin zahtjev odbije, jer, prema riječima njenih advokata, “nije imao valjan osnov za osporavanje registracije”. Naime, sin je majci povjerio upravljanje brendom “Luka Dončić 7”, što je Poterbinova dokazala validnim potpisom.

Kako je nastao problem? Luka Dončić je u julu 2021. godine preko svojih advokata pismeno saopštio majci da povlači svoju saglasnost, jer je osnovao kompaniju “Luka99 INc” preko koje je i podnio žalbu. Košarkaš je pred početak sezone 2021/22, otkrio novi logo koji se već nalazi na svim njegovim patikama i odijeći brenda “Jordan”, a koji uključuje njegove inicijale (LD), broj dresa (77) i S koji predstavlja Sloveniju.

Međutim, njegove pokušaje za registracijom odbio je USPTO (Američka kancelarija za patente i žigove) sa obrazloženjem da već postoji marka “Luka Dončić 7”. Na kraju, sin i majka su pronašli zajednički jezik i pravni spor je okončan.

Luka Dončić je jedan od najplaćenijih košarkaša u NBA ligi. Prije nešto više od godinu dana potpisao je petogodišnji ugovor sa Dalasom vrijedan 207.000.000 dolara. Karijeru je počeo u Olimpiji iz Ljubljane, ali je već kao klinac od 13 godina otišao u Real iz Madrida, sa kojim je 2018. osvojio Euroligu u Beogradu.

Advertisement
Reklamni prostor
Klikni za komentare

Ostavi komentar

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *