Pratite nas

Košarka

Kwame Brown o Michaelu Jordanu: “Mislio je da bi mogao osvojiti šampionat, ako uđe u doigravanje”

U pojavljivanju na The Pivot Podcastu, Brown je govorio o svom mandatu u Wizardsima

Objavljeno

na

Michael Jordan nije imao baš uspješan boravak u Washington Wizardsima, ali je imao velike nade tokom svog dvogodišnjeg boravka tamo. Prema mišljenju Kwame Brown, Jordan je mislio da bi mogao osvojiti svoje sedmo NBA prvenstvo u Washingtonu.

U pojavljivanju na The Pivot Podcastu, Brown je govorio o svom mandatu u Wizardsima. Objasnio je da tadašnji glavni trener Dag Kolins, zajedno sa MJ, nije želeo da igra mlade igrače. Jordan je čak razmišljao o zamjeni Browna kako bi povećao svoje šanse za plasman u doigravanje i osvajanje titule.

“Imali ste trenera u Dougu Collinsu koji nije vjerovao u igranje mladih igrača, a nije ni Michael,” rekao je Brown (h/t HoopsHype). “Michaelova posljednja hura, želio je osvojiti prvenstvo. Mislio je da ako može doći do doigravanja, može osvojiti prvenstvo.”

dodao je:

“Trebalo je da me razmijene. Htjeli su zamijeniti mene ili Tysona Chandlera u Clipperse za Eltona Branda.”

Kwame Brown nije razmijenjen, a izdržao je duže u Washington Wizardsima nego Michael Jordan. Brown je prešao u LA Lakerse 2005. godine, dok je Jordan otpušten s mjesta izvršnog direktora nakon što se povukao iz NBA lige 2003. godine.

Brown bi izdržao 12 godina u ligi prije nego što se povukao 2012. Vratio se da igra u BIG3 2017. Sa druge strane, Jordan će postati većinski vlasnik Charlotte Hornetsa 2010. Njih dvojica su se ponovo ujedinili iste godine kada je Brown potpisao sa tadašnjim Bobcatsima kao slobodnim igračem.

Advertisement

Da li je Michael Jordan zaista rasplakao Kwame Browna?

Bilo je izvještaja još u to vrijeme da je Michael Jordan bio vrlo oštar prema Kwameu Brownu dok su zajedno sa Washington Wizardsima. Bio je to jedan od razloga zbog kojih Brown nikada nije dostigao svoj potencijal kao prvi izbor iz srednje škole.

Međutim, Brown je demantovao glasine i tvrdio da ga Jordan nikada nije rasplakao. On je za Sports Illustrated još 2017. rekao da nikada nije pustio suzu kada je MJ krenuo na njega. Priznao je da se tada mnogo uznemirio i da su novinari to preterano uprskali.

“Majkl me nikada nije doveo do suza”, rekao je Braun. “Da li me je mnogo uznemirio? Da. Mislim, on je takmičar.”
On je nastavio:

“Mislim da je mnogo toga da se uradi ni za šta. Toliko ljudi želi da izmišlja priče o Majklu Džordanu. On je za mene mogao biti najbolji momak na svetu, a oni bi ipak nešto izmislili.”

Reklamni prostor
Klikni za komentare

Ostavi komentar

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *