Pratite nas

Fudbal

Kakva kazna slijedi za Juventus, oduzeti bodovi su ništa

Objavljeno

na

Zbog lažnih kapitalnih dobitaka Juventus je kažnjen oduzimanjem 15 bodova, ali prema italijanskoj štampi za Bianconere se tek sprema mnogo opasnija kazna.

Sa kaznom Juventus je na -12 bodova u odnosu na četvrto mjesto koje garantuje igranje u Ligi prvaka, međutim nemoguće je prognozirati šta slijedi.

Igranje u elitnom takmičenju je od velike važnosti za Juventus, radi se o ozbiljnom resuru za budžet te planiranje budućnosti.

Juventus se takmičiti u Europa ligi te ako osvoji to takmičenje može izboriti nastup u Ligi prvaka, ako to ne uradi kroz prvenstvo.

Međutim, i da osvoji Europa ligu ili završi u top 4 Lige prvaka upitno je da li će Juventus sljedeće sezone igrati uopšte u UEFA-inim takmičenjima.

Advertisement

Naime, da bi se učestvovalo u UEFA-inim takmičenjima neophodno je dobiti licencu od vlastitog Saveza, a sada je i to u Juventusu pod znakom pitanja.

Juventus je sa UEFA-om ranije dogovorio ipsaltu od 3.5 miliona eura zbog krešnja pravila finansijskog fair playa u periodu od 2019. do 2022. godine.

Ukoliko organizacija sa sjedištem u Nyonu utvrdi propuste u izvještajima za taj period kao što je to uradio FIGC jasno je da će biti teško dobiti licentu.

Generalni dojam je da će noćna mora za sve navijače Juventusa koja počela u petak potrajati i u narednom periodu.

U Juventusu su odlučili da upute žalbu nakon koje kazna može biti ili potvrđena ili uništena, a nikako umanjena.

Advertisement

Oduzimanjem 15 bodova, Juventus je pao na 10. mjesto na tabeli i slijedi mu nemoguća misija u borbi za Ligu prvaka kroz Seriju A.

Reklamni prostor
Klikni za komentare

Ostavi komentar

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *