Pratite nas

Fudbal

Jedan od najbogatijih Britanaca ušao u trku za kupovinu Junajteda

Ineos grupa je vlasnik francuskog kluba Nica i švajcarskog kluba Lozana.

Objavljeno

na

Kompanija Ineos, britanskog milijardera Džima Retklifa, i zvanično je ušla u trku za kupovinu fudbalskog kluba Mančester junajted. “Zvanično smo ušli u proces”, rekao je danas portparol kompanije, prenose britanski mediji.

Vlasnici Mančester junajteda, porodica Glezjer, u novembru je otkrila da razmišlja o prodaji kluba. Tada su naveli da će upravni odbor razmotriti “sve strateške alternative, uključujući nova ulaganja u klub, prodaju ili druge transakcije koje uključujuju kompaniju”. Retklif, koji je prošle godine neuspješno pokušao da kupi Čelsi dajući ponudu od 4,25 milijardi funti, rođen je u Feilsvortu, u okolini Mančestera, veliki je navijač Junajteda i jedan od najbogatijih ljudi u Velikoj Britaniji.

Nakon neuspjeha sa Čelsijem, on je izjavio da bi pokušao da kupi Junajted, ali da su ga braća Džoel i Avram Glejzer obavijestili da klub nije na prodaju. Međutim, oni su od tada promjeniti stav i Retklif se sada uključio u proces nadmetanja.

Ineos grupa je vlasnik francuskog kluba Nica i švajcarskog kluba Lozana. Klub sa Old Traforda je u vlasništvu porodice Glejzer od 2005. godine.

Reklamni prostor
Klikni za komentare

Ostavi komentar

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *