Pratite nas

Fudbal

Cassano se zauzeo za Juventus nakon kazne

Ako se to dogodi, neće samo Juve biti kažnjen, to će biti plimni talas kroz Seriju A, B i C

Objavljeno

na

Antonio Cassano je po vlastitom priznanju jedan od najžešćih kritičara Juventusa, ali se iznenađujuće našao ‘na strani Bianconera’ nakon kazne od 15 poena zbog prenapuhane kapitalne dobiti. ‘Ako su oni ovo uradili, onda su to učinili i drugi klubovi i svi moraju biti kažnjeni.’

Prvo suđenje u vezi sa vještačkim povećanjem naknada za transfere kako bi se povećala kapitalna dobit dovela je do toga da su svi klubovi očišćeni od pogrešnih postupaka, tvrdeći da je nemoguće reći koliko igrač vrijedi osim onoga o čemu obje strane odluče.

Međutim, uvažena je žalba da se to suđenje ponovo otvori u svjetlu novih dokaza i samo je Juventus kažnjen kaznom od -15 poena.

“Samo ću reći da ako se zakon odnosi na Juventus, mora se primjenjivati ​​i na sve italijanske klubove”, rekao je Cassano na BoboTV-u.

“Očigledno, Juve garantuje 50 stranica u novinama, dok su ostali klubovi sve male bočne trake. Nemojmo se zavaravati da je ovo uradio samo Juve: ako su oni ovo uradili, onda su to uradili i drugi klubovi i svi moraju biti kažnjeni.”

Advertisement

Bivša zvijezda Rome, Real Madrida, Milana, Sampdorije i Intera slavno je rekao da se nikada neće pridružiti Juventusu i bio je možda najglasniji kritičar fudbalskog stila Maxa Allegrija, čak i tokom niza uzastopnih pobjeda.

On je prvi koji je prepoznao da je njegov stav po ovom pitanju pomalo neočekivan.

„Vidite, rjetko branim Juve na bilo kom nivou, jer oni igraju užasan fudbal, ali u ovom slučaju sam na strani Bjankonera. To znači da ako su pogriješili, ispravno je da plate, čak i ulazak u Seriju C. Ali mora biti isto za sve. Ako se to dogodi, neće samo Juve biti kažnjen, to će biti plimni talas kroz Seriju A, B i C.”

Reklamni prostor
Klikni za komentare

Ostavi komentar

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *