in

Mundo Deportivo otkrio koji je Pjanićev fudbalski grijeh i zašto ne dobija više prilike da se pokaže

U posljednjih 11 utakmica, Ronald Koeman nije koristio Miralema Pjanića koji je u posljednja dva mjeseca na terenu proveo svega 12 minuta

U posljednjih 11 utakmica, Ronald Koeman nije koristio Miralema Pjanića koji je u posljednja dva mjeseca na terenu proveo svega 12 minuta. Bilo je to u Parizu kada mu je Ronald Koeman dao priliku pri rezultatu 1:1 kada se znalo da je nemoguće da Barcelona postigne tri gola za to vrijeme, piše Mundo Deportivo.

Posljednju utakmicu za Barcelonu je odigrao 24. februara kada je protiv Elchea zamijenjen na poluvremenu i od tada više nikako nije ulazio u igru. Bez sumnje, napredak Ilaixa Moribe je bio odlučujući faktor za to, on ne gubi lopte, bori se za sve i pritišće protivnike jako dobro. To je čini se Pjanićev ”fudbalski grijeh”, dodaje isti list.

Fudbaler koji ima Juventusovu dušu i koji je sa Starom damom osvajao Scudetta, nema mjesta u redovima Barcelone. Nizozemac na klupi Barcelone mu nije dao priliku u kontinuitetu da pokaže šta zna, najviše što mu je ponudio su dva uzastopna starta što je kratko vrijeme za koje bi Pjanić mogao uvjeriti svog trenera u svoje mogućnosti.

Možda mu je njegova izjava za Gazzettu dello Sport u decembru kada je rekao da ”malo igra i ne zna zbog čega” samo odmogla, pa je tako utakmicu finala Copa del Rey protiv Athletica proveo na tribinama. Uprkos svim poniženjima, pokazao je da je u Barcu i postavio emotivnu poruku na Instagramu.

– Kada stvari idu dobro i kada idu loše, tim je uvijek najvažnija stvar. Visca Barca. Osvojili smo Kup, nedavno je napisao na društvenim mrežama naš reprezentativac

Pratite Premijer ligu BiH na FBAutor: N. C.

Pochettino otkrio kako je trenirati Neymara

Klubovi Premijer lige BiH izgubili četiri miliona KM ove sezone zbog izostanka publike s tribina