in

Strašna tragedija u Americi: Poginuo veliki košarkaški talenat, predviđala mu se sjajna karijera u NBA

Veliki košarkaški talenat, Terrence Clarke, poginuo je u saobraćajnoj nesreći koja se desila u Los Angelesu, prenose američki mediji.

Veliki košarkaški talenat, Terrence Clarke, poginuo je u saobraćajnoj nesreći koja se desila u Los Angelesu, prenose američki mediji.

Clarke je imao samo 19 godina i velike NBA snove, planirao je da izađe na naredni draft sa Kentuckyjem, a njegova smrt u Los Angelesu zavila je u crno američku košarku, pa je bačena u sjenku i posljednja NBA noć, u kojoj je odigrano šest mečeva.

“Teško mi je, nije mi dobro. Mladi momak kojeg smo svi voljeli, izgubio je život prerano, svi snovi i nade su bili pred njim. Terrence Clarke je bio divno dijete, neko ko je ispunjavao sve prostorije u koje uđe, svojom ličnošću, osmijehom, radošću. Ljude je privlačio, i sada je teško prihvatiti ovu vijest. Svi smo u šoku, rekao je John Calipari, trener ove američke ekipe.

On je potom dodao kako je ekipa Kentuckyja teško podnijela vijest o smrti velikog košarkaškog talenta.

“Saigrači i braća su ga obožavali. Znaju njegovi iz porodice da smo tu za njih, šta god da im treba. Idem u Los Angeles da budem uz njegovu mamu i porodicu. Ovo je težak period za sve”, rekao je Calipari.

Pratite Premijer ligu BiH na FBAutor: N. C.

Ronaldo pristao na veliko smanjenje plate da bi prešao u redove Engleskog velikana

Selektor Njemačke poslao pozive za meč s BiH: Bez nekoliko važnih igrača