in

Predsjednik FK Sarajevo odgovorio zašto Marinović nije smijenjen:

Predsjednik UO FK Sarajevo Damir Kasum gostovao je danas na TVSA emisiji ‘Sarajevska špica‘.

Kasum je govorio o aktuelnostima u Bordo klubu, igrama aktuelnog bh. prvaka u proljetnom dijelu sezone, ali i promjenama koje je klub nedavno doživio.

Riječ je, naravno, o smjeni Emira Hadžića sa mjesta koordinatora sportskog segmenta.

Rukovodstvo Bordo kluba je odlučilo smijeniti Hadžića, ali dati povjerenje Vinku Marinoviću i stručnom štabu, a Kasum je objasnio zbog čega trener Sarajeva nije smijenjen.

“Mi smo odlučili da damo priliku stručnom štabu, jer nismo kratkog pamćenja. Stručni štab na čelu sa Marinovićem je uradio fantastične rezultate sa ovom ekipom, bez obzira kako završila ova sezona. Vinko je vodio tim koji je ostao neporažen u domaćim takmičenjima tokom 2020. godine. Mislim da će to uvijek ostati zapisano zlatnim slovima u historiji našeg kluba. Pitali ste me do kada će imati podšrku? Mogu vam reći jedino na osnovu mog ličnog isksutva sa Vinkom. Mislim da je to jedan izuzetno korektan i pošten čovjek, a takvi ljudi su u današnjem vremenu rijetkost. On sve podređuje dobrobiti kluba i mislim da će on sam prepoznati taj momenat ukoliko više ne mogne doprinijeti razvoju kluba”, objasnio je Kasum

Pratite Premijer ligu BiH na FBAutor: N. C.

Aleksandru Mitroviću se ženske grudi obile o glavu

La Liga održala sastanak bez Reala, Barce i Atletica: Žestoke osude za projekat Superlige