in

Čeferin otkrio zašto ga je Barcelona najmanje razočarala od svih superligaša

Aleksander Čeferin, predsjednik Uefe, dao je intervju za 24ur nakon što se devet od 12 osnivača Superlige povuklo iz tog takmičenja.

Aleksander Čeferin, predsjednik Uefe, dao je intervju za 24ur nakon što se devet od 12 osnivača Superlige povuklo iz tog takmičenja.

“Znao sam odmah u ponedjeljak da će to takmičenje propasti. Rekao sam delegatima na Uefinom kongresu da će propasti u 24 sata. Potvrdu sam dobio kad su me nakon kongresa počeli zvati iz klubova koji su kasnije napustili Superligu. Vjerovao sam u moć nogometa. U ovih pet godina na poziciji predsjednika shvatio sam koliko je nogomet moćan i da taj sport može započeti i zaustaviti ratove. Bio sam siguran da u Engleskoj to neće proći”, rekao je Čeferin.

Superligu su osnovali Real, Barcelona, Atletico, Inter, Milan, Juventus, United, City, Arsenal, Chelsea, Tottenham i Liverpool. Nakon tri dana u Superligi su ostali samo Real, Barcelona i Juventus. Slovenac je otkrio i da ga je Barcelona od svih klubova najmanje razočarala.

“Do neke mjere svi su me razočarali, ali moram reći da me Barcelona možda najmanje. Laporta je na poziciju predsjednika Barcelone izabran nedavno i razgovarao sam s njim dva ili tri puta. Bio je pod ogromnim pritiskom zbog loše financijske situacije koja ga je dočekala u klubu. Nije on kriv što je situacija takva i očito je bio pod velikim pritiskom da pronađe novac. Ipak, kao lukavi pregovarač osigurao je način da Barcelona izađe iz tog projekta ako navijači budu protiv.”

Pratite Premijer ligu BiH na FBAutor: D. I.

Bale kritikovao Mourinha: Mi smo velik klub, mi želimo napadati

O Asmiru Begoviću bruji Engleska: Ovaj potez će se dugo prepričavati!