in

Bivši Zmaj otkrio: Moje učenje fatihe nije se baš sviđalo svima u svlačionici

Nekadašnji fudbalski reprezentativac Admir Vladavić prisjetio se dijela igračke karijere u vrijeme kada je nosio dres Žiline

Nekadašnji fudbalski reprezentativac Admir Vladavić prisjetio se dijela igračke karijere u vrijeme kada je nosio dres Žiline.

– Prije svake utakmice sam učio fatihu, nije se to baš sviđalo svima u svlačionici, osjetio sam to. Pojedinci su mislili da smo mi ovdje divljaci, neko pleme, valjda je to tako njima predstavljano putem medija devedesetih – prijestio se Vladavić u velikom intervjuu za portal Reprezentacija.ba.

Bivši fudbaler Veleža, Željezničara, Žiline i Salzburga prijetio se i pomalo uvredljivih pitanja jednog od saigrača.

– Jedne prilike u svlačionici mi se obratio saigrač. Kako slovački nisam najbolje znao, prevodio mi je Slovenac Dare Vršić, a ovaj me je zapravo pitao znam li šta je pomfrit. Mislim se, vi ste dolazili kod nas na more, bili smo bogatiji od vas, a sada ismijavate… Kasnije kada sam izgradio ime u Žilini dovodio sam te ljude u BiH da vide da nismo ono što misle o nama. Sa tim koji me je pitao za pomfrit nisam se podnosio nikako, ali s vremenom se izvinio i postali smo jako dobri.

Pratite Premijer ligu BiH na FBAutor: N. C.

FK Vratnik izrazio jasan stav o formiranju Superlige: Zvali su nas iz Barcelone…

Otkaz Salihamidžiću: Evo šta kažu u Bayernu