in

OVO TENIS JOŠ NIJE VIDIO Nezapamćen skandal, sudija ukrao gem teniserki

Australijanka Astra Sharma, trenutno 134. teniserka svijeta, ogorčena je jer joj je oduzet gem pri rezultatu 1:1 u trećem setu meča sa Giulijom Gatto Monticone iz Italije

Nevjerovatna teniska scena stiže nam iz Kolumbije, a veliki broj ljubitelja “bijelog sporta” i dalje ne može da se načudi šta se sve dešava na terenu.

Australijanka Astra Sharma, trenutno 134. teniserka svijeta, ogorčena je jer joj je oduzet gem pri rezultatu 1:1 u trećem setu meča sa Giulijom Gatto Monticone iz Italije, koja je na kraju slavila sa 4:6, 7:5, 6:1.

Pri rezultatu 1:1 u trećem setu, Gatto-Monticone je servirala i bilo je 0-30. Luis David Armenta Castro, sudija na pomenutom meču, u trećem poenu gema sišao je da provjeri da li je lopta Italijanke završila u autu. To je i potvrdio, ali umjesto da proglasi rezultat 0-40, on je obrnuo situaciju i rekao da je trenutni rezultat 30-15 za Gatto-Monticone.

Poslije toga je Sharma izgubila jedan poen, da bi osvojila sljedeći i pretpostavila da je napravila brejk. Međutim, sudija je rekao da je 40-30.

“Ne, to nije u redu. To uopšte nije u redu. Mislim da su se i igračice zbunile. Ovo je baš neobično”, rekao je komentator na TV-u.

Ali, tu nije bio kraj skandalu, jer je nekako sve poslije toga uspjelo da bude još gore.

Sharma je poslije meča rekla da sudija nije bio siguran koji je rezultat, ali da joj je kazao da ne zadržava meč jer ne može da mu kaže kako je osvojila poene. I onda je uslijedio najgori dio.

Supervizor WTA je Australijanki rekao da treba da “nauči lekciju” i fokusira se više na rezultat, a manje na tenis u budućnosti!

“Moja zbunjenost nije izgovor”, prokomentarisala je Sharma.

Pratite Premijer ligu BiH na FBAutor: D. H.

Potez koji je zgrozio mnoge: Zar je Klopp morao ovako poniziti svog nogometaša?

Guardiola održao čudnu press konferenciju nakon pobjede protiv Borussije. Svašta se napričao