in

Asmir Begović žali zbog razvoja situacije: Želio sam ostati, ali…

Naš čuvar mreže je rekao da je želio ostati u Milanu, no da ga je Bournemouth povukao sa posudbe jer su ga trebali ove sezone.

Bosanskohercegovački golman Asmir Begović prvi je golman Bournemoutha ove sezone, a u razgovoru za italijanske medije je istakao da je želio ostati u Milanu.

Naš čuvar mreže je rekao da je želio ostati u Milanu, no da ga je Bournemouth povukao sa posudbe jer su ga trebali ove sezone.

– Imao sam ugovor sa Bournemouthom koji je odlučio da sam im potreban ove sezone. Svidio mi se Milanov projekat i želio sam ostati tamo, ali ovo je život profesionalnog fudbalera i moramo živjeti sa tim, rekao je 33-godišnji golman i dodao:

– Kao što sam rekao, nije tajna da sam želio nastaviti igrati za Milan jer volim Italijane i italijanski fudbal, igranje u Seriji A je izazov za svakog igrača tako da ne isključujem ništa. Sve je moguće. Zasad sam fokusiran na posao u Bournemouthu, vidjećemo šta će se dešavati kasnije.

Dodao je da je njegova uloga bila da pomogne mlađim igračima i da je u tome uspio, te da je to bila važna stvar za budućnost kluba.

– Milan je jedan od najvećih klubova na svijetu, privilegija je biti dio tog kluba, živjeti i udisati tradiciju i poštovanje koje taj kluba ima u svijetu. Došao sam u Milan da pomognem mlađim igračima sa mojim iskustvom na terenu i van njega i mislim da smo uradili dobre stvari zajedno. To su važne stvari za budućnost kluba, dodao je naš golman koji je ove sezone branio na 41 utakmici u svim takmičenjima za Trešnjice.

Pratite Premijer ligu BiH na FBAutor: D. H.

Hoće li Bosanac iz Burnleyja nositi dres BiH: “Ko me prvi pozove u reprezentaciju, za njega će igrati”

Vahid Halilhodžić otkrio zašto nikada neće voditi BiH