in

Zdravko Mamić u svom stilu: Nek’ mi oprosti Milorad Dodik, ali…

“Alfa i omega” zagrebačkog Dinama Zdravko Mamić kategorično je odbacio da ima bilo kakve veze sa imenovanjem bugarskog stručnjaka Ivajla Peteva za novog selektora Bosne i Hercegovine

Savjetnik u Dinamu iz Zagreba Zdravko Mamić govorio je o selektoru Bosne i Hercegovine, spekulacijama o preuzimanju Širokog Brijega, ali i otkrio da ga raduju uspjesi Borca iz Banjaluke…

“Alfa i omega” zagrebačkog Dinama Zdravko Mamić kategorično je odbacio da ima bilo kakve veze sa imenovanjem bugarskog stručnjaka Ivajla Peteva za novog selektora Bosne i Hercegovine, ali je priznao da je veliki navijač “zmajeva”.

Mamić je u intervjuu za banjalučku “Elta” televiziju prokomentarisao nekadašnjeg trenera “modrih” Ivajla Peteva, koji je postao novi selektor “zmajeva” umjesto Dušana Bajevića.

Pojedini mediji u BiH, ali i reakcije na društvenim mrežama navijača, sugerisale su da je Petev ustvari “Maminjov čovjek” i da je imenovanje bugarskog stručnjaka ustvari bila njegova ideja.

“Mnogi su me pitali za komentar, ali odbio sam jer ne želim da se moje ime spominje u bilo kakvom kontekstu podjela. Veliki sam navijač BiH poslije Hrvatske navijam za BiH. To je moja druga matična država. Pitali su me za Peteva neki ljudi iz Saveza, pitao me i (Emir) Spahić, vidio sam iz novina da je bio javno protiv njegovog imenovanja, rekao sam šta misli. I dalje mislim da je Petev odličan trener i da zaslužuje voditi reprezentaciju BiH i da BiH u njemu ima dobrog selektora. Ono što nije dobro je da je on već dočekan na nož, nije mu data prava šansa, samo se propituje. Nećemo se lagati u BiH je još dosta to podijeljeno po nacionalnom ključu, po nacionalnom ključu što može biti dosta razorno što smo vidjeli u srpskom slučaju. Po meni Srbija nema ništa slabije igrače nego Hrvatska, možda i bolje, ima veću bazu igrača, a vidimo da su rezultati izostali. Upravo zato što nije napravila zajedništvo i kult reprezentacije, nego su parcijalni interesi prevladavali i to se odrazilo na rezultat”, rekao je Mamić i dodao da se hrvatska reprezentacija bezuslovno poštuje od svih.

“Zato je i napravila ovako impresivne rezultate. Ako mogu nekakvu poruku da li sam ja nešto učestvovao ili odlučivao, apsolutno nisam ništa, niti ja imam ikakav interes menadžerski ili bilo kakav drugi kad je bh. fudbal u pitanju, osim da sam navijač reprezentacije BiH. Da li sam prijatelj Ivajla Peteva, jesam”.

Slične priče u javnosti kružile su i kad je u pitanju Mamićevo preuzimanje Širokog Brijega.

“Priča uopšte nije realna i o njoj uopšte ne razmišljam. Donio sam čvrstu odluku da sam isključivo vezan za Dinamo i bilo koji moj angažman u nekom drugom klubu bi bio u sukobu s tim. Ja sam i dalje savjetnik u Dinamu, primam platu, operativno radim svaki dan kao da sam na svom radnom mjestu. Sad smo vidjeli u koroni da se može raditi od kuće”.

S obzirom da je televizijska ekipa u Međugorje stigla iz Banjaluke, osvrnuo se i na Fudbalski klub Borac.

“Mene puno veže lijepih uspomena za Banjaluku. Vidio sam da se digao FK Borac, neka mi oprosti (Milorad) Dodik, njegova Igokea i košarkaši, oni su isto napravili izvrsne rezultate, ali primarno volim fudbal i vesele me uspjesi Borca, odnosno mislim na rast i nadam se da će Borac u budućnosti biti klub koji se bori za trofeje. Čim završi kovid eto me u Banjaluci da zapjevamo”, zaključio je Mamić.

Podsjetimo, Zdravko Mamić je u junu 2019. godine nepravosnažno osuđen na šest i po godina zatvora, zbog izvlačenja oko 116 miliona kuna iz zagrebačkog kluba, a neposredno prije izricanja presude je napustio Hrvatsku i skrasio se u Međugorju.

Pratite Premijer ligu BiH na FBAutor: Penal.ba

Igračice u odbojci na pijesku se pobunile zbog zabrane nastupa u bikiniju

Oglasio se Ivaylo Petev i iznenadio javnost: Prvi spisak će biti…