in

Procurila snimka Ronalda u kultnoj seriji za djecu. Video je hit

Iskopano je pravo blago, nastup tada 13-godišnjeg Cristiana Ronalda u kultnoj portugalskoj dječjoj seriji Tonecasove lekcije.

Iskopano je pravo blago, nastup tada 13-godišnjeg Cristiana Ronalda u kultnoj portugalskoj dječjoj seriji Tonecasove lekcije.

Omiljena humoristična serija 90-ih prikazivala je dogodovštine u osnovnoj školi, a glavni likovi bili su profesor i Tonecas, pametni, ali lijeni učenik, kojeg nastavnik pokušava naučiti nešto.

Smiješno je i namjerno karikaturalno bilo već to što je učenika u osnovnoj školi igrao poznati glumac Luis Aleluia, tada star preko 35 godina.

Upravo je on zaslužan za pronalazak i objavu snimke koja je odmah postala viralna. Aleluia je na njoj prepoznao tada anonimnog klinca, a danas jednog od najslavnijih ljudi na svijetu.

Objavio ju je na Instagramu, a na njoj je detektirao i Nelsona Pereiru, danas trenera vratara lisabonskog Sportinga. Upravo je taj klub zaslužan za to što je Ronaldo glumio u Tonecasovim lekcijama.

U jednoj epizodi serije 1998. godine učenike su glumili igrači Sportingove omladinske škole, među njima i 13-godišnji Ronaldo, koji je samo godinu ranije u Lisabon došao s rodnog otoka Madeire.

Snimka ima šarmantnu patinu 90-ih, kao i smiješne pokušaje glume mladih nogometaša, među kojima i Ronalda, zbog čega je u Portugalu odmah po objavi postala veliki hit.

 

Pratite Premijer ligu BiH na FBAutor: J. S.

Srpski UFC borac se javio s Maldiva: Ovo je horor, pomozite nam

Rođen u šumama Srebrenice tokom genocida, a sada predvodi košarkaške Zmajeve