in

Luis Suarez govorio za France Football o odlasku sa Nou Campa: To mi je izuzetno zasmetalo, zaslužio sam više poštovanja

Da sam bio u nekoj krizi na Nou Campu tri ili četiri sezone, razumio bih, ali svake godine sam postigao više od 20 golova po sezoni, uvijek sam imao dobru statistiku, odmah iza Lea Messija, no to nije bilo dovoljno da ostanem

Urugvajac Luis Suarez je rekao da je napustio Barcelonu zbog toga što su mu u klubu rekli da je previše star da se takmiči na najvišem nivou. Suarez je napustio Barcelonu i prešao u Atletico Madrid prethodnog septembra, u transferu koga je klupska ikona Lionel Messi, opisao kao ”lud”. Sada je 34-godišnji Urugvajac sretan u novom okruženju i svakog vikenda dokazuje zašto je jedan od najboljih napadača na svijetu trenutno.

– Ono što mi je stvarno zasmetalo je kada su mi rekli da sam star i da ne mogu više igrati na vrhunskom nivou protiv vrhunskih klubova. To mi se nije svidjelo, rekao je Suarez za France Football i dodao:

“Da sam bio u nekoj krizi na Nou Campu tri ili četiri sezone, razumio bih, ali svake godine sam postigao više od 20 golova po sezoni, uvijek sam imao dobru statistiku, odmah iza Lea Messija, no to nije bilo dovoljno da ostanem”.

“Vidimo da danas nije lako igrati za Barcelonu, mnogo igrača koji su potpisali su se izgubili, nisu na nivou na kojem se očekuje od njih. Ja sam igrao šest godina tamo i dostigao sam određeni nivo, uradio sam ono što se očekivalo od mene. U Barceloni su se okolnosti promijenile, klub je trebao promjene i ja sam to prihvatio. Jedina stvar što me zasmetalo je način na koji se to dogodilo. Mislim da sam zaslužio poštovanje. To je bila odluka koju nisam mogao spriječiti. Osjećao sam se kao da ne računaju više na mene tako da sam sebi rekao da ću nastaviti da polazujem koliko vrijedim u nekom drugom klubu. Zato sam otišao u Atletico, klub koji je jak i koji puca visoko”, zaključio je El Pistolero.

Njegova najbolja sezona je bila 2015/2016 kada je postigao 59 golova u svim takmičenjima i bio prvi strijelac tima, a pripala mu je i Zlatna kopačka da bi potom postizao 36 (2016/2017), 31 (2017/2018), 23 (2018/2019), odnosno 21 (2019/2020).

Vidljivo je da je bio u velikom padu baš kao i kompletna Barcelona, a Suarez je odlučio bivšim poslodavcima da pokaže da su pogriješili, te je ove sezone postigao 16 golova i predvodi Atletico u borbi za novu domaću titulu. Jorgandžije su prvi na tabeli sa tri boda više i utakmicom manje od prvog pratitelja, gradskog rivala, madridskog Reala.

Pratite Premijer ligu BiH na FBAutor: D. I.

Jeremy Mathieu: U Barceloni su me ubijali a sada to isto rade drugom Francuzu

Manchester United za 13 miliona eura dovodi bosanskohercegovačkog reprezentativca?