in

Khabibova poruka bivšem prvaku: Dosta je. Zašto dopuštaš da ti djeca ovo gledaju?

Edgar, 39-godišnjak Amerikanac, u oktagonu sa Sandhagenom izdržao je samo 28 sekundi prije nego što je uspavan brutalnim nokautom.

Frankie Edgar, bivši UFC-ov prvak, doživio je težak poraz početkom mjeseca od Coryja Sandhagena.

Edgar, 39-godišnjak Amerikanac, u oktagonu sa Sandhagenom izdržao je samo 28 sekundi prije nego što je uspavan brutalnim nokautom. Edgar je veliki prijatelj s Khabibom Nurmagomedovom, a upravo mu je Khabib nakon ove borbe poslao poruku da je vrijeme za penziju.

“Odmah nakon borbe sam se krenuo raspitivati o njegovom stanju. Bio je to težak nokaut i naravno da suosjećam s njim. Ne želim gledati prijatelje kako gube takvim nokautima. To ne smiju gledati ni njegova djeca, oni imaju po 7-8 godina. U njegovim se godinama nije dobro natjecati u toj težinskoj kategoriji. Treba mu neko od njemu bliskih ljudi reći – dosta je. Da, razumijem da svi želimo zarađivati novac, ali za to postoje i neki drugi načini. Vaše godine nije briga za vaše ime. Trebali biste stati kad vas igra preduhitri”, rekao je Khabib nakon četvrtog poraza Edgara u posljednjih šest borbi.

Ipak, bivši prvak lake kategorije još uvijek ne razmišlja o kraju karijeru.

“Neću biti onaj tip kojeg konstantno nokautiraju. Pogledat ću se u ogledalo i izvući nešto iz ovoga. Mislim da još nije došlo moje vrijeme za odlazak. Ne znam kad će, ali svjestan sam da polako dolazi”, rekao je Edgar koji je 2010. godine postao UFC-ov prvak. Od prošle godine bori se u bantam kategoriji, a u karijeri ima 24 pobjede i 9 poraza.

Pratite Premijer ligu BiH na FBAutor: D. H.

Georgina se skinula gola pa objavila snimak na Instagramu

Red Bull predstavio bolid kojim želi ugroziti Mercedes