Barcelona's French defender Jeremy Mathieu controls the ball during the UEFA Champions League quarter final first leg football match Juventus vs Barcelona, on April 11, 2017 at the Juventus stadium in Turin. / AFP PHOTO / MIGUEL MEDINA (Photo credit should read MIGUEL MEDINA/AFP/Getty Images)
in

Jeremy Mathieu: U Barceloni su me ubijali a sada to isto rade drugom Francuzu

Francuski nogometaš Clement Lenglet na udaru je španskih medija zbog loših igara u Barceloni, a njegov sunarodnik Jeremy Mathieu prije nekoliko godina prošao je sličan put u katalonskom klubu.

Francuski nogometaš Clement Lenglet na udaru je španskih medija zbog loših igara u Barceloni, a njegov sunarodnik Jeremy Mathieu prije nekoliko godina prošao je sličan put u katalonskom klubu.

Mathieu, koji je za Barcelonu igrao od 2014. do 2017. godine i koji je karijeru završio prošle godine u Sportingu, tvrdi da najbolje zna kako se Lenglet sada osjeća.

“Bio sam usamljen u svlačionici. Niko me nije podržavao. To nije nogomet. Sad svi ubijaju Lengleta koji se mora truditi biti pozitivan i dati sve od sebe. Tako su mene ubijali zbog poraza od Juventusa u Ligi prvaka. Ne razumijem zašto su samo mene napadali, a nogomet je igra u kojoj nastupa 11 nogometaša”, rekao je Mathieu.

Loše iskustvo ima i s trenerom Luisom Enriqueom.

“Vjerovali ili ne, ali cijelu sezonu nismo razgovarali. Nogometašima treba podrška. U Sportingu sam osjetio podršku, ohrabrivanje, a u Barceloni ništa. Nitko ništa. Niko ništa ne priča. Prije ste u Barceloni imali Xavija ili Cesca Fabregasa koji bi razgovarali s vama, rekli vam gdje griješite i kako da napredujete. Sada toga nedostaje u Barceloni, u svlačionici se osjećate usamljeno.”

Pratite Premijer ligu BiH na FBAutor: D. I.

Kako je Balašević pravio idealni tim Jugoslavije sa današnjim igračima: “Ibrahimović i Džeko bili bi fantastičan tandem”

Luis Suarez govorio za France Football o odlasku sa Nou Campa: To mi je izuzetno zasmetalo, zaslužio sam više poštovanja