in

Jutro poslije trofeja, Đoković saznao šokantnu vijest!

Đoković je u nedjelju osvojio deveti trofej u Melbourneu, ukupno 18. Grand Slam titulu u karijeri pobjedom protiv Daniila Medvedeva iz Rusije sa 7:5, 6:2, 6:2.

Najbolji teniser svijeta i trostruki uzastopni osvajač Australian Opena Novak Đoković saznao je jutros, nakon pregleda magnetnom rezonancom, da mu se napuknuće trbušnog mišića povećalo sa početnih sa 1,7 na 25 milimetara.

Đoković je u nedjelju osvojio deveti trofej u Melbourneu, ukupno 18. Grand Slam titulu u karijeri pobjedom protiv Daniila Medvedeva iz Rusije sa 7:5, 6:2, 6:2.

Bilo je neizvjesno da li će zbog zdravstvenog problema stići do samog kraja pošto je već u meču trećeg kola protiv Taylora Fritza iz SAD pokidao mišić.

U međuvremenu mu se, tokom četiri meča koje je odigrao nakon kidanja mišića, napuknuće drastično uvećalo.

“Došao sam ovdje pravo sa snimanja magnetnom rezonancom, koje je pokazalo da je šteta sada veća nego kada se povreda dogodila. Napuknuće je veće. Bilo je u prvi mah 1,7 milimetara, a jutrošnji pregled je pokazao da je poraslo na 25 milimetara. Nije ništa strašno, sudeći po onom što su mi ljekari rekli, ali čeka me svakako period mirovanja, dok ne zaliječim mišić”, rekao je Đoković.

Uprkos tome što je stisnuo zube, mnogi su prošle nedjelje bili skeptični po pitanju vjerodostojnosti Novakove povrede.

“Ima ljudi koji će uvijek sumnjati u ono što govorim ili radim i to je u redu. Pomirio sam se s tim da ne mogu baš svakom učinim zadovoljnim. Da li me to frustrira? Naravno, imam i ja emocije kao svi drugi i ne uživam u tome kada me kritikuju i kada me osuđuju. Ali u isto vrijeme prihvatam realnost da svako ima pravo na mišljenje”, rekao je Đoković.

Sada, nakon što se okitio devetim trofejem u Melbourneu, Đokoviću slijedi zasluženi odmor, a povratak na teren mogao bi da uslijedi tek krajem marta na Mastersu u Miamiju.

Do tad bi se i oštećenje trbušnog zida saniralo.

Pratite Premijer ligu BiH na FBAutor: Penal.ba

Olimpik domaće utakmice više neće igrati na Otoci

Khabibova prognoza: McGregor više nikad neće biti na svom vrhuncu – to je nemoguće!