in

Messijeva misteriozna izjava o novom klubu možda više nije tako misteriozna

Messijev ugovor sa Barcelonom ističe 30. juna, a Inter se nada da bi se Messi mogao radije oprobati u američkoj ligi, nego da ode u PSG ili Manchester City

Iako svi francuski mediji vjeruju kako će Lionel Messi doći u Paris St. Germain ukoliko Argentinac odluči napustiti Barcelonu, ESPN tvrdi drugačije.

Naime, ako je vjerovati najvećem sportskom mediju na svijetu, Messi je zainteresovan za prelazak u Inter iz Miamija, klub u vlasništvu Davida Beckhama.

Messi je poslao potpisan dres Marcelu Claureu, jednom od čelnika Intera iz Miamija. Claure je odgovorio zahvalnicom na Instagramu, dodavši: Siguran sam da će nam se putevi ukrstiti”.

Naravno, nikom ozbiljnom ova prepiska i poklonjeni dres ne sugerišu da će se sad odigrati spektakularan transfer, ali nije to jedina poveznica Messija sa Becksovim Interom.

U nedavnom razgovoru za američke medije, Messi je rekao sljedeće:

“MLS (američka fudnalska liga op.a.) postaje veoma zanimljivo takmičenje iz godine u godinu. U ovom trenutku je to teško reći, ali MLS bi mogao biti zanimljiva destinacija u budućnosti”, kazao je nedavno Argentinac.

Messijev ugovor sa Barcelonom ističe 30. juna, a Inter se nada da bi se Messi mogao radije oprobati u američkoj ligi, nego da ode u PSG ili Manchester City.

S druge strane, izvori blisku Messiju navode kako Argentinac nije pretjerano zagrijan niti za jedan evropski klub, izuzev možda Manchester Citya, ali ne zbog novca, već zbog Pepa, ali porodica mu nema veliku želju da živi u kišnom i hladnom Manchesteru. Ni za kakve pare, jer para već imaju da ih ne mogu potrošiti.

Miami? E, to je već druga priča…

Pratite Premijer ligu BiH na FBAutor: Penal.ba

Od blata Premijer lige do Reala: Pogledajte kako izgleda luksuzna vila Luke Modrića

Džeko ušao sa klupe, pa pokazao Fonseci ko je gazda u Rimu