in

Bosanac koji je Dybali prodao psa: “Kada me nazvao hladno sam mu spustio slušalicu”

Cijela priča o Dybali počela je sa jednog seminara o psima koji je držao u Italiji

Na iznenađenje svih argentinski reprezentativac Paulo Dybala je svog prekrasnog ljubimca kupio u Bosni i Hercegovini. Dybala je svog psa Bowena kupio u jednoj sarajevskoj uzgajivačnici.

Posljednjih nekoliko dana aktuelna je priča na Instagramu, ali i ostalim društvenim mrežama, kako je argentinski fudbaler, koji igra za Juventus, Paulo Dybala, kupio prelijepog psa Bowena upravo od Nedima poznatijeg kao dr.Wolf iz Sarajeva.

– Kada je Dybala prvi put pokušao da me kontaktira ja zaista nisam znao o kome se radi, jer fudbal nije sfera moga interesovanja. Ja sam spustio slušalicu, jer engleski jezik kojim je komunicirao je bio toliko loš, pa sam mislio da me neko zeza, i ja sam hladno spustio slušalicu. Mislio sam da se neko igra samnom, da pokušava provjeriti cijene ili slično.

Cijela priča o Dybali počela je sa jednog seminara o psima koji je držao u Italiji.

– Novinarka jednog lista napisala je članak o meni i kada sam vidio taj link rasplakao sam se, kazao je Šuta.

– Ono što sam ja radio godinama sada je neko vidio, zapazio i napisao to. Prenio svima. Dobar Dybalin prijatelj je vidio to, rekao njemu i tako je počela ta priča. Tek sam kasnije vidio kakve su to osobe, ko je Dybala. Njegova pristupačnost i njegove zaručnice ostavila me je bez teksta. Prizemni su a žive potpuno druge filozofije života.

Kako kaže, sada je jako je velika potražnja za psima u svijetu. Pandemija koja nas je zadesila je doprinijela razvoju i ekspanziji pet industrije.

– Mene ovo imponuje zato što je Sarajevo kao moj grad, univerzitet na kojem sam se školovao, dobili jedan dan pažnje u svim medijima. Svi su prenijeli da je mega zvijezda kupila ljubimca u BiH. Kada bude putovao naredni put u inostranstvo neću morati govoriti gdje je BiH i i spominjati bivšu Jugoslaviju. To je meni sentimentalna vrijednost i ona je značajnija nego ja sam kao uzgajivač. Prvenstveno ja sam naučnik i ja živim za ovo što radim, kaže Nedim, a prenosi Fokus.

Pratite Premijer ligu BiH na FBAutor: J. S.

Bh. napadač kandidat za nagradu u Bundesligi, cijena mu skočila na 10 miliona eura

NEVJEROVATNE INFORMACIJE IZ RIMA Džeko se ovom nije mogao ni u snu nadati