Miralem Pjanić looks into distance
in

Bivši saigrač izdao Pjanića: “Ovako nešto sam samo jednom u životu vidio”

Glavna tema španskih i italijanskih medija protekloga ljeta bila je razmjena na relaciji Barcelona- Juventus, odnosno razmjena Arthur-Pjanić.

Glavna tema španskih i italijanskih medija protekloga ljeta bila je razmjena na relaciji Barcelona- Juventus, odnosno razmjena Arthur-Pjanić.

Sada kada pogledamo unazad jasno je da je ovaj potez bio velika greška za Miralema Pjanića koji se nalazi u nemilosti Ronalda Koemana. Bh. reprezentativac skoro da ne dobija priliku zaigru, a Nizozemac je otvoreno rekao da je zadovoljan svojim izborom na sredini terena i da u prvom timu igraju najbolji. Bila je ovo jasna poruka Pjaniću da shvati gdje mu je mjesto nakon što se bh. veznjak otvoreno požalio medijima na manjak minutaže u klubu.

Sa druge strane čini se da je Arthurov dolazak u Juve bio pun pogodak. Istina, Brazilac na početku nije dobijao mnogo prilika, ali kako vrijeme odmiče sve češće igra i oduševljava svojim predstavama u dresu “Stare dame”. Kako stvari stoje, Arthur će uskoro postati neizostavna karika u veznom redu Juventusa.

Saigrači su zadovoljni Brazilskim veznjakom te su ga počeli hvaliti u medijima, a najdalje je otišao Urugvajac Rodrigo Bentancur, koji je za njega rekao da ga podsjeća na Andresa Iniestu.

“Mamma mia, ima nevjerovatnu kontrolu lopte, nešto što sam u svom životu vidio samo kod Andresa Inieste. Siguran sam da će Arthur s vremenom postati veliki igrač”, kazao je Bentancur.

Zanimljivo, Pjanić je godinama bio Betancurov saigrač, ali očito nije ostavio ovako dobar utisak na Urugvajca kao Arthur.

 

Pratite Premijer ligu BiH na FBAutor: J. S.

Atletico Madrid će biti prvak Španije. Evo zašto

ANEL AHMEDHODŽIĆ U ATALANTI: Ovaj snimak dokazuje zašto će to biti pun pogodak!