in

Godinama želio dovesti Džeku, a sada to ne može iako je na prodaju

Čini se da je Edin Džeko završio svoju karijeru u Romi obzirom da je u velikom sukobu sa trenutnim trenerom Paulom Fonsecom.

Čini se da je Edin Džeko završio svoju karijeru u Romi obzirom da je u velikom sukobu sa trenutnim trenerom Paulom Fonsecom.

Portugalac je suspendovao Džeku nakon što se sukobio sa njim te je već okrenuo novi list i želi graditi ekipu Vučice bez bh. napadača.

Džeko je već par puta bio na izlaznim vratima Rome, a samo igrom sudbine nije prešao u redove Juventusa prošlog ljeta.

Mediji u Italiji pišu kako je Roma već ponudila svog napadača PSG-u, Juventusu i Interu, no svi su odbili tu ponudu zbog Džekinih godina i visoke plate.

Upravo je trener Intera Antonio Conte godinama želio dovesti Džeku, još dok je trenirao Chelsea, a i sada u Inter. No, čini se da od toga neće biti ništa. Vučica je ponudila Nerazzurima zamjenu Džeko – Eriksen no to su iz milanskog kluba glatko odbili. Razlog je ekonomske prirode, kompanija Suning koja je na čelu Intera nalazi u velikim problemima zbog promjena kineskog zakona o investicijama u sport te u Interu moraju da smanje izdvajanja na plate, Džekina visoka plata se ne uklapa u te planove.

Iako izuzetno cijeni Edina Džeku, čini se da je sudbina htjela da Antonio Conte nikada ne vodi bh. napadača.

Pratite Premijer ligu BiH na FBAutor: J. S.

Priča o dvije Borussije, Bosancu Edinu i Googleu

Vladimir Petković: “Sada su u pitanju viši nacionalni interesi Bosne i Hercegovine”