in

Šta očekivati od McGregora i Poiriera: Koje su prednosti i nedostaci obojice uoči velikog revanša

Stručni komentator Nove TV za MMA Zelg Galešić napravio je simulaciju kako bi se borba između McGregora i Poiriera mogla odvijati.

U ranojutarnjim satima nedjelje počet će novi UFC spektakl iz Abu Dhabija – UFC 257. Njega će predvoditi najveća zvijezda organizacije Conor McGregor te bivši privremeni prvak i izazivač za ujedinjenje naslova prvaka lake kategorije Dustin Poirier.

Stručni komentator Nove TV za MMA Zelg Galešić napravio je simulaciju kako bi se borba između McGregora i Poiriera mogla odvijati.

“Poirier ima visoki gard, kontraš. McGregor spuštene ruke, opušten gard, velika distanca. Poirier voli krenuti low-kickovima, dok McGregor voli koristiti udarce iz okreta, pogotovo zadnji bočni”, rekao je na početku Zelg pa objasnio koji će biti Poirierov problem u ovom meču.

“Poirier ima problema sa skraćivanjem distance koju rješava tako da kreće prema naprijed. McGregor to koristi tako da klizne prema naprijed pa ide prednji aperkat i zadnji overhand preko ruke. Distanca i tajming McGregorova su najveća opasnost. Ako mu naglo skratite distancu, on vas kontrira sa zadnjom rukom iz prve, tako da ispruži zadnju nogu unazad i pruži jači udarac”, otkriva Zelg te objašnjava u kakvom se stilu borbe Amerikanac najbolje snalazi.

“Poirier voli haos, on se tu dobro osjeća. On kreće prema naprijed, udara, gura suparnika, udara u tijelo i u glavu, pa hvata glavu u giljotinju. Pet puta je to napravio protiv Hookera i jednom protiv Khabiba. Nije mu uspjelo u spomenute dvije borbe”, kaže Zelg i zaključuje.

“Najveću razliku na maču napravit će ta distanca između dvojice boraca. Hoće li Poirier uspjeti skratiti distancu Conoru McGregoru ili će postati još jedna žrtva toga?”.

Pratite Premijer ligu BiH na FBAutor: Penal.ba

Grupa na Facebooku koja poziva na bojkot NSBiH za nepuna 24 sata okupila više od 2.000 pratilaca

Španski mediji kalkulišu sa Zidaneovim nasljednikom u Realu: Italijan i Njemac glavni kandidati