in

Fedor Emilianenko u bolnici, zaražen koronavirusom

Vjerovatno najveći MMA borac svih vremena Fedor Emilianenko ovih dana završio je u bolnici u Moskvi zbog zaraze koronavirusom

Vjerovatno najveći MMA borac svih vremena Fedor Emilianenko ovih dana završio je u bolnici u Moskvi zbog zaraze koronavirusom.

U bolnici je napravljen COVID-19 test koji je dao pozitivan nalaz, nakon čega je MMA borac zadržan, kako se čini iz preventivnih razloga. Prvobitno se nije znalo ništa o tome, dok to informacije nisu došli novinari RT-a, a onda se Fedor odlučio lično javiti iz bolnice te smiriti zabrinute fanove.

Postavio je jednu stariju fotografiju iz prirode, obznanivši kako mu je trenutno stanje pod kontrolom.

– Hvala svima koji su iskreno zabrinuti za moje zdravlje. Sad se dobro osjećam i zdravlje mi se popravlja. Zahvalan sam doktorima te medicinskom osoblju na brizi i trudu – kratko je Fedor napisao u navedenoj objavi. Kakve je tačno simptome imao, nije nigdje navedeno.

Četrdesetčetverogodišnji Emelianenko je u dosadašnjoj MMA karijeri ostvario 39 pobjeda i 6 poraza, a ove godine bi trebao završiti svoju karijeru borbom u Moskvi u organizaciji Bellator u kojoj nastupa od 2017. godine.

Pratite Premijer ligu BiH na FBAutor: Škundrić

Nakon 14 godina Serija A proglašena za najbolju ligu na svijetu

Jurgen Klopp nakon sinoćnjeg poraza: Uvijek sam ja kriv