in

Vjerovali ili ne, ovo nije ofsajd! Navijači u čudu, niko nije znao za neobično pravilo!

Manchester City je sinoć uz mnogo muke savlada Aston Villu sa 2:0, a meč je obilježio fantastičan pogodak Bernarda Silve kao i situacija koja mu je prethodila.

Manchester City je sinoć uz mnogo muke savlada Aston Villu sa 2:0, a meč je obilježio fantastičan pogodak Bernarda Silve kao i situacija koja mu je prethodila.

Naime, svi su, od fudbalskih navijča do trenera ostali u čudu kada nije poništen pogodak Silve iako je Rodri, igrač koji mu je asistirao, bio u dubokom ofsajdu.

Na opšte iznenađenje čak ni VAR nije pregledao snimak, pa je sasvim razumljivo da je trener Aston Ville Dean Smith bio bijesan na sudije.

“I dalje ne razumijem to pravilo o kome se priča, da budem iskren…”, rekao je Smith.

Sa druge strane ni trener Cityja Pep Guardiola nije siguran zašto pogodak nije poništen.

“Nisam vidio usporeni snimak, vidio sam da su se žalili, a postoji VAR…”, rekao je Guardiola i dodao da ni on nije siguran kakvo je to pravilo.

Kakva su pravila u ovoj situaciji i da li je Aston Villa oštećena?

Oko cijele situacije se oglasila i Sudijska komisija Premier lige te objasnila da je sve bilo regularno.

“Igrač u ofsajd položaju koji dobija loptu od rivala, koji namjerno igra loptom, nije ostvario prednost iz ofsajd položaja, osim ako nije u pitanju namjerna odbrana”, naveli su iz Premier lige i objasnili da zbog toga Rodri nije prekršio pravila.

Pratite Premijer ligu BiH na FBAutor: Penal.ba

IFFHS ne priznaje rekord Ronalda: “Ovaj čovjek je najbolji strijelac, a ne Cristiano”

Ivaylo Petev je novi selektor reprezentacije BiH