in

Kompletna Italija se smije Fonseci i Romi: Džeko i društvo bijesni na svog trenera

Katastrofalan je bio sinoćni nastup Rome u italijanskom kupu. Vučicu je nakon produžetaka iz takmičenja izbacila Spezija rezultatom 3:2.

Katastrofalan je bio sinoćni nastup Rome u italijanskom kupu. Vučicu je nakon produžetaka iz takmičenja izbacila Spezija rezultatom 3:2. Nije ovo bila noć Rominih igrača,a to se posebno odnosi na Borju Mayorala koji je imao meč za zaborav.

Španac koji je dobio prednost u odnosu na Edina Džeku u ovom meču je propustio bar tri stopostotne prilike. Mogao je biti heroj Rome, a umjesto toga je bio tragičar. No, krivica nije samo na mladom španskom napadaču, u produžetcima su u vremenskom razmaku od 30 sekundi dva igrača Vučice zaradili crvene kartone. Riječ je o Gianluci Manciniju i Pau Lopezu koji su ostavili svoje saigrače na cjedilu.

Ipak, najveću odgovornost snosi portugalski stručnjak i trener Rome Paulo Fonseca. Fonseca je podcijenio Speziju i kasno izvršio izmjene koje su trebale preokrenuti situaciju (Džeko ušao u igru tek u 91. minuti). Ali još važnije je da je Fonseca praktički izbacio Romu iz Kupa Italije prije nego što je meč sa Spezijom završen.

Naime, Fonseca je u tom meču izvršio čak šest izmjena, jednu više nego što je dozvoljeno po pravilima.

FIFA u svom pravilniku dozvoljava dodatnu izmjenu u produžecima, ali pravila organizatora takmičenja (FIGC) su drugačija u Kupu Italije, gdje više od pet izmjena nije dozvoljeno.

Tako da bi Roma ispala iz takmičenja čak i da je uspjela savladati Speziju.

Na pitanje kako mu se to desilo Fonseca je dao poprilično zbunjujući odgovor.

“O tome ćemo morati da popričamo. Očigledno da postoji problem” – rekao je Paulo Fonseca nakon utakmice.

Napomenimo da je ovo već druga greška ove prirode koja se dešava stručnom štabu Rome ove sezone. Prvu su napravili na startu kada je Amadou Diawara igrao iako je bio prijavljen kao igrač do 21 godine, pa susret je registrovan službenim rezultatom 3:0 za Veronu.

Pratite Premijer ligu BiH na FBAutor: Penal.ba

Amar Ćatić strijelac za Den Hag

NAVIJAČI U NEVJERICI Da li je Ronaldo na Instagramu otkrio ime novog kluba