in

Otkud zastava Bosne i Hercegovine u apartmanu šefa UFC-a?

Šef UFC-a Dana White stigao je danas u Abu Dhabi gdje će se u narednom periodu održati čak tri eventa, a prvi već 16. januara. 

Šef UFC-a Dana White stigao je danas u Abu Dhabi gdje će se u narednom periodu održati čak tri eventa, a prvi već 16. januara.

S obzirom da je zbog pandemije koronavirusa prinuđen sve češće organizovati priredbe u glavnom gradu Ujedinjenih Arapskih Emirata, White je kupio apartman koji košta nekoliko miliona dolara, što možete vidjeti na videosnimku.

View this post on Instagram

A post shared by Dana White (@danawhite)

Zanimljivo, na zidu preko puta stola nalazi se dekoracija sa zastavama nekoliko zemalja, a među njima je i zastava Bosne i Hercegovine uz poruku na sredini “Umijeće ratovanja”. Zastava naše zemlje navjerovatnije je tu zbog bh. boraca Mirsada Bektića i Damira Hadžovića, koji su članovi UFC-a.

“Umijeće ratovanja” je knjiga kineskog vojnog generala Sun Tzua. Ova knjiga ima kultni status i danas slovi za najbolje djelo vojne strategije i taktike ikada napisano.

Inače, najveći spektakl na Fight Islandu bit će borba Conora McGregora i Dustina Poiriera, koja će se održati 24. januara.

Pratite Premijer ligu BiH na FBAutor: Penal.ba

Lendrić pronašao novi klub: Pogledali videosnimke i zaključili da je stroj za golove

Plaćaju ga 141 milion za četiri godine: Danima odbija igrati, a sada je uhvaćen na rođendanskoj žurci