in

Nijemci oduševljeni Kolašincem: “On treba biti primjer svima”

Čini se da je Schalke napravio potez godine kada je u svoje redove vratio Seada Kolašinca.

Čini se da je Schalke napravio potez godine kada je u svoje redove vratio Seada Kolašinca. Ovo je bila prava odluka kako za klub iz Gelsenkirchena koji se nalazi u teškoj situaciji, tako i za Kolašinca koji gotovo da nije igrao u Arsenalu.

Schalke prije meča protiv Hoffenheima nije pobijedio u 30 vezanih utakmica, no čini se da je dolazak Kolašinca, koji je u tom meču nosio kapitensku traku, pokrenuo kompletan tim. Seo i saigrači su odigrali odličan meč i sa 4:0 pregazili svog protivnika.

“Naporno smo radili cijelu sedmicu i to se vidjelo na terenu. Moramo se zahvaliti nađem golmanu što nas je svojim odbranama zadržao u igri kada je odbranio tri sjajne prilike. Čekali smo svoje šanse i iskoristili ih. Prije utakmice sam razgovarao igračima, dogovorili smo se da ne komplikujemo sa dodavanjima, da budemo jaki u startovima i u presingu. Nakon utakmice svi smo bili prljavi i to najbolje govori kako smo se borili”, poručio je Kolašinac nakon meča.

Seo je oduševio i trenera Schalkea Christiana Grossa.

“Kolašinac treba biti primjer svima. On može podići tim na viši nivo i uticati na svakog igrača. Ima poštovanje svlačionice zbog svega što je napravio za Schalke, ali i zbog njegove cijele karijere. Biće nam velika pomoć u nastavku.” poručio je Gross koji je rekao da će se pitanje ko će nositi kapitensku traku rješavati unutar ekipe.

Pratite Premijer ligu BiH na FBAutor: J. S.

Procurili detalji: Pjanić će samo jednom obući ovaj dres i nikada više

Kenan Hasagić iskreno: “Zna se koga bih za selektora”