in

Ni Pele, ni Messi, ni Ronaldo. Evo koga je Maradona smatrao najvećim svih vremena

Diego Maradona je jednog fudbalera smatrao superiornim u odnosu na sve ostale.

Diego Maradona, jedan od najvećih nogometaša svih vremena, preminuo je od srčanog udara danas u 61. godini.

I dok mnogi Maradonu smatraju najboljim nogometašem u historiji, on je tu titulu prepustio svom sunarodnjaku, ali ne Lionelu Messiju, najboljem nogometašu današnjice, već Alfredu Di Stefanu.

“Mislim da je Di Stefano bio najbolji. Bio je superioran svima, čak i meni”, rekao je Maradona, koji je bio poznat po ogromnom samopouzdanju. Međutim, kad god je pričao o Di Stefanu, legendi Reala, sebe je stavljao u drugi plan.

“Pele nikad nije htio prepoznati veličinu Alfreda Di Stefana. Peleovi prijatelji su čak izmislili trofej posebno za njega. Čak sam i ja pobijedio Pelea u Riju u izboru za najboljeg svih vremena.”

Di Stefano je s Realom, za koji je igrao od 1953. do 1964. godine, osvojio pet naslova prvaka Europe zaredom i dva puta je izabran za najboljeg nogometaša svijeta. Rođen je u Buenos Airesu kao i Maradona, igrao je za tri reprezentacije – Argentinu, Kolumbiju i Španiju – ali nikad, zbog raznih okolnosti, nije nastupio na Svjetskom prvenstvu. Bio je najbolji igrač svog vremena, rođen 14 godina prije Pelea i 34 prije Maradone.

Di Stefano je preminuo prije šest godina u Madridu.

(index.hr)

Pratite Premijer ligu BiH na FBSpahić se od Maradone oprostio fotografijom koja nijednog navijača BiH ne ostavlja ravnodušnim

Tribute Maradona: Bio je heroj našeg vremena, nogometni princ za generacije