in

Božija ruka, ali i božija noga: Zidane ispričao nestvarnu anegdotu o Maradoni

Zinedine Zidane je ispričao nestvarnu anegdotu o Diegu Maradoni.

Kada su svojevremeno mediji upitali Zinedina Zidanea, jednog od najboljih igrača u historiji fudbala, ko je po njemu poseban “u struci”, bez mnogo razmišljanja je apostrofirao danas tragično preminulog Diega Armanda Maradonu.

Francuz je ispričao agendotu sa video snimkom, na kojem je “El Pibe” demonstrirao nevjerovatan osjećaj i preciznost dodajući se sa – prečkom, na treningu.

– Maradona je broj jedan. Postojala je video kaseta koju sam dobio, bio je to zaravo snimak sa treninga. Svi su već vidjeli i znali za šta je sposoban na mečevima, ali stvari koje je radio na treninzima su bile još nevjerovatnije, bio je jedini koji je mogao da izvodi tako nešto sa loptom.

– Sjećam se tog snimka, bio je na liniji peterca, uzeo loptu i počeo da se “dodaje” sa prečkom. Svako ko se bavi fudbalom zna da je sreća ukoliko jednom ili dva puta uspijete da pogodite okvir gola, ali on je stajao i pogađao pet ili šest puta, kao da je to rutina. Imao je nevjerovatan osjećaj i preciznost, urođeni dar – rekao je Zinedine Zidane.

Takođe, u “moru video zapisa postoji snimak sa treninga na kome Maradona sa jasnom namjerom pet puta pogađa stative dok golman samo pogledom ispraća svaki udarac, da bi posljednju, šestu loptu lobom poslao lagano preko njega u mrežu.

Pratite Premijer ligu BiH na FBVeliki Maradona je odlučio podržati Bosnu i Hercegovinu kada je bilo najteže

Petković poslao poruku Savezu: “Zaboravite političke igre i ključeve, nemojte se zalijetati”