in

Ibrahimović o svom velikom prijatelju: “Jači je od mene, sve ću učiniti za njega”

Zlatan Ibrahimović je emotivno govorio o svom velikom prijatelju.

Zlatan Ibrahimović i Siniša Mihajlović veliki su prijatelji još iz igračkih dana, a malo je nedostajalo da Šveđanin početkom godine zaigra za njegovu Bolognu.

Na kraju je Ibra završio u Milanu zbog Zvonimira Bobana gdje u 39. godini igra u nevjerojatnoj formi, no prijateljstvo sa srpskim trenerom nije zbog toga patilo. Čak naprotiv, Ibrahimović je emotivnim istupom objasnio koliko mu je stalo do prijatelja koji je ovoga ljeta prebolio leukemiju.

“Kad sam čuo o Mihajlovićevoj bolesti, nisam znao koji je pravi trenutak da ga nazovem. Htio sam mu dati svu svoju snagu, ali nisam mogao. On je jači od mene. Rekao sam mu da ću napraviti sve za njega, pa čak i igrati besplatno”, ispričao je legendarni napadač Talijanima.

Podsjetimo, Mihajloviću je leukemija otkrivena u julu prošle godine i to je javno otkrio na konferenciji za medije sredinom tog mjeseca. Prije nekoliko dana prisjetio se teških dana iza sebe.

“Nisam od onih koji kažu da je važno sudjelovati. Ne, ja hoću pobijediti. Taj pristup sam iskoristio u ovoj bitci i tu želju da pobijedim pod svaku cijenu. Nikad nisam ni razmatrao mogućnost da izgubim”, ispričao je Mihajlović u emisiji Domenica In na talijanskoj televiziji Rai.

Pratite Premijer ligu BiH na FBLegendarni fudbaler osuo paljbu po reprezentaciji: “Cijeli svijet nam se smije”

Buduća superzvijezda fudbala: Stiže čudo od djeteta koje će oboriti sve rekorde