in

Novi skandal u reprezentaciji: Miske je bio u pravu, pogledajte šta se desilo na okupljanju!

Postavlja se pitanje kako jedan takav igrač bez minutaže ima mjesta u reprezentaciji ispred Matea Sušića.

Ono što smo svi vidjeli, odnosno nismo vidjeli, a što je potvrdio i Zvjezdan Misimović, su kriteriji za poziv u reprezentaciju.

Tako smo na posljednjem spisku reprezentacije BiH imali desnog beka Darka Todorovića koji je od dolaska u splitski Hajduk odigrao samo četiri utakmice, a posljednju još još 17. septembra protiv Renove u prvom pretkolu Evropske lige.

Taj čovjek od tog dana na teren kročio nije u dresu Hajduka, nego samo u reprezentaciji BiH, i to tri puta. Po 90 minuta je odigrao u duelima protiv Holandije, a 12 protiv Italije i to popunjavajući mjesto lijevog beka, koje mu nije prirodno, dok je na klupi ostao lijevi bek BATE-a Bojan Nastić.

Postavlja se pitanje kako jedan takav igrač bez minutaže ima mjesta u reprezentaciji ispred Matea Sušića. Desni bek rumunskog Cluja redovno igra za taj tim i to još u Evropskoj ligi gdje je bio biran i u tim kola. On je ove sezone propustio samo jednu utakmicu i to zbog suspenzije.

Dakle, igrač bez nastupa za klub već više od dva mjeseca ima prednost ispred igrača koji je propustio samo jednu utakmicu u ovoj sezoni. U najmanju ruku čudno.

(Bhfudbal.ba)

Pratite Premijer ligu BiH na FBO'Sullivan “pustio goluba” usred meča: Nastao muk, a on se okrenuo ka sudiji i uradio ovo

Pojavio se još jedan problem na Playstation 5: “Cvrči i cvili”