in

Ronaldo je godinama tražio djevojke koje su ga spasile gladi. A onda se javila Paula i otkrila cijelu istinu

Cristiano je odrastao u siromašnoj šestočlanoj porodici. Njegova majka Dolores borila se kao lavica za svoju djecu.

Cristiano Ronaldo danas može da priušti sebi sve što poželi, prvi je fudbaler koji je u istoriji zaradio više od milijardu dolara, a nekada nije imao ni za hljeb…

Cristiano je odrastao u siromašnoj šestočlanoj porodici. Njegova majka Dolores borila se kao lavica za svoju djecu. Radila je po nekoliko poslova kako bi zaradila za osnovne životne potrebe. Ronaldov otac bio je ratni veteran, imao je “PTSP” i svoje probleme liječio je alkoholom, pa je sav teret pao na Dolores.

Ronaldo je bio zaljubljen u fudbal i majka je činila sve da mu omogući da ostvari svoj san i postane profesionalni fudbaler. Sa 12 godina je otišao u Sporting iz Lisabona potpuno sam. Nije imao novca i često je bio gladan.

“Imao sam 12 godina i nisam imao novca. Živio sam sa drugim igračima vršnjacima iz drugih dijelova Portugala. Bilo mi je jako teško bez porodice. Sjećam se da je tamo bio jedan McDonald's u kom smo dobijali hamburgere koje nisu uspjeli da prodaju. U njemu je radila jedna žena Edna i još dvije djevojke. Nadam se da će mi ljudi pomoći da ih pronađem”, otkrio je prošle godine u jednom intervjuu na britanskoj televiziji Ronaldo.

Njegovi obožavaoci su odmah krenuli u potragu, usijale su se društvene mreže i jedna žena se javila. Njeno ime je Paula Leca.

“Pojavili bi se ispred resotorana i kada bi ostalo nekoliko hamburgera, menadžer bi nam dozvolio da ih damo njima. Jedan od dječaka bio je i Cristiano, koji je bio najplašljiviji. Oni su dolazili skoro svaku večer”, rekla je Paula za radio “Renascencu”.

“Sada mi je sve to simpatično. Rekla sam sinu i on nije mogao da vjeruje. Bilo mu je teško da zamisli da je njegova majka davala Ronaldu hamburgere. Moj muž je znao za to, jer je nekoliko puta dolazio po mene na posao, pa je viđao Cristiana tamo”, dodala je Paula.

Ronaldo je rekao da bi volio da radnice iz Maca dođu kod njega na večeru, kako bi im se odužio. Paula poručuje da će rado prihvatiti taj poziv.

“Prvo ću mu se zahvaliti, a onda ćemo razgovarati i prisjetiti se prošlih vremena”, kaže Paula.

Pratite Premijer ligu BiH na FBOTKRIVENO Evo šta se zaista desilo između Bajevića i Misimovića. Pa ko je ovdje lud?

Deveti pick NBA drafta: Moj otac je Zufer Avdija. Rođen je na Kosovu, u Srbiji