in

Cijeli svijet u šoku zbog tragedije: Jedan od najpopularnijih sportista jezivo poginuo

Lokalne vlasti još nisu otkrile kako je do tragičnog incidenta tačno došlo, ali se zna da je u utorak njegov probni let završen smrtnim ishodom.

Jedan od najpoularnijih sportista, poznat širom svijeta zbog svoje nesvakidašnje odvažnosti, poginuo je radeći ono što najviše voli – baveći se ekstremnim sportom.

Cijela Francuska, a i ljubitelji ekstremnih sportova, oplakuju tragičnu smrt 36-godišnjeg Vincenta Reffeta, čovjeka koji se proslavio nesvakidašnjim podvizima u opasnim “vazdušnim” vratolomijama.

On je u Dubaiju poginuo tokom trening-leta pomoću “džetmena”, naprave koja se nosi na leđima, a koja mlaznim motorom omogućava brzine i do 400 kilometara na sat.

Lokalne vlasti još nisu otkrile kako je do tragičnog incidenta tačno došlo, ali se zna da je u utorak njegov probni let završen smrtnim ishodom.

Francuski “L'Equipe” prenosi brojne reakcije šokiranih sunarodnjaka, ali i svjetskih zvijezda ekstremnih sportova, jer je Vince Reffet bio simbol junaštva u tim vještinama, mada je mnogima ostajalo neshvatljivo kako su mu neke ideje uopšte padale na pamet.

A bilo ih je na pretek. Najčešće – uz korišćenje “krila” od ugljeničnih vlakana.

On je, recimo, sa Fredom Fugenom, svojim partnerom u najopasnijim egzibicijama, uspjevao da skokom sa planinskog vrha – slobodnim padom “uskoči” u avion u poniranju:

Izvodio je opasne skokove i sa najviših zgrada svijeta, letio svojom napravom i nad Mont Blancom, skakao uz kasno otvaranje padobrana sa Burj Khalife…

“Bio je tako talentovan sportista, toliko voljen i poštovan član našeg tima”, istakao je predsjednik njegovog kluba, Džetmen Dubaija, Abdallah ben Habtour.

Među komentarima kolega koje “L'Equipe” prenosi su i hvalospjevi na račun Raffeta, kao i epiteti poput “legenda”, “izvor inspiracije” i “moderni superheroj”.

Pratite Premijer ligu BiH na FBTalijanima fali pola ekipe, a i dalje su moćni: Pogledajte kakav će sastav izvesti na Grbavici

Dvojica prijatelja se posvađala zbog Džeke: “Nemoj me tjerati na to, neće se desiti”