in

Donesena odluka oko Mbappea: Ovdje ni Florentino Perez nije mogao ništa!

Prema instrukcijama iz Dohe, ako Real ne plati narednog ljeta 150 miliona eura sa bonusima, Mbappe će do kraja ugovora ostati u Parizu

Kako pišu španski mediji, Real će teško sljedećeg ljeta do Kyliana Mbappea.

Nije sporno da je on njihova prva želja, da bi trebalo da predvodi napad “Los Blancosa” i igra za svog idola Zinedinea Zidanea, ali PSG je navodno donio odluku.

Prema instrukcijama iz Dohe, ako Real ne plati narednog ljeta 150 miliona eura sa bonusima, Mbappe će do kraja ugovora ostati u Parizu.

On ima opciju da produži ugovor sa PSG-om, da potpiše na pet godina i uzme 30 miliona po sezoni neto, što je najveća suma ikada, ali to bi značilo da se odriče sna o Realu.

Postoji varijanta da potpiše ugovor, da u njega bude ugrađena klauzula od 250 miliona, ali u ovom trenutku to niko ne može da plati.

I kako se razvija pandemija niko i neće u dogledno vrijeme. Real nema ni 150 miliona narednog ljeta, izgleda da od povratka navijača neće biti ništa, u ogromnim su gubicima i sigurno je da će štediti kao i ovog ljeta u prelaznom roku.

Ostaje solucija da Mbappeu istekne ugovor i on za dvije godine stigne u Real, no njemu se žuri, kao i Perezu. No, PSG pokazuje mišiće, vlasnici iz Katara ne žele da pregovaraju i spuštaju cijenu, pa je kako rekosmo, Leonardo dobio instrukcije da ostane čvrst, kao i kada je Barca prije dva ljeta stigla po Neymara i vratila se praznih ruku.

Za porodicu Al-Thani, nije problem da izgube 150 miliona, ide Mundijal u Kataru, potreban im je Mbappe kao zaštitno lice, a šta će biti u ljeto 2022. pa to je suviše daleko. Oni ne žele da ih Real ucjenjuje odnosno da se cjenkaju i to je poruka koju će dobiti i Florentino Perez.

Pratite Premijer ligu BiH na FBPotencijalni Zmaj objavom raspametio navijače: Da li ovo znači da je izabrao BiH?

Amar Osim: Ostvarili smo cilj, sad kreće ludilo