in

Real Madrid aktivirao otkupnu klauzulu za Messija, a onda je uslijedio brutalan odgovor Argentinca

Florentino Perez je spremio nestvarnu ponudu za Messija, ali Argentinac je to hladno odbio.

Ugledni talijanski novinar Gianluca Di Marzio objavio je knjigu “Gran Hotel Calciomercato” u kojoj je otkrio brojne pikanterije iz nogometnog svijeta, u koji je i više nego upućen.

Njegova specijalnost je transfer tržište i šta se na njemu događa, pa i ne čudi da je upoznat s detaljima pokušaja najvećeg transfera u nogometnoj historiji iz ljeta 2013. godine.

Tada je Real Madrid bio spreman aktivirati otkupnu klauzulu Lionela Messija, vrijednu 250 miliona eura, te je samo bilo potrebno njegovo “da”, odnosno potpis na ugovor.

Taj dio je poznat još od 2018. godine, ali novost u priči je Messijev odgovor na pokušaje izaslanika Real Madrida da ga nagovori da sasluša predsjednika Florentina Pereza, koji je privatni razgovor želio odraditi u privatnom avionu.

“Ne idem u Real Madrid. Trošite svoje i moje vrijeme”, bio je odgovor Lionela Messija.

Podsjetimo, Real Madrid je bio spreman ponuditi Messiju 23 miliona eura godišnje plate, te bi se pritom odrekao cijelog postotka od marketinških prava na njegovo ime, što je dodatnih 20-ak miliona eura.

Messi u trenutku kada je odbio Real Madrid nije imao pojma koliko novaca odbija, što dovoljno govori o tome koliko je te godine imao ljubavi i želje za ostankom u katalonskom divu.

Pratite Premijer ligu BiH na FBKina, Iran ili BiH? Ćiro: “Meni je bilo najbolje gdje mi je lova najveća”

Stigle vijesti iz Barcelone: Pjanić uopšte nije povrijeđen, odradio trening u teretani