in

Nova zvijezda Rome poručila: “Nisam došao da budem Džekina rezerva”

Romino najnovije pojačanje je već na predstavljanju poslalo jasnu poruku.

Danas je i zvanično predstavljeno novo pojačanje Rome. Riječ je o 23-godišnjem napadaču Real Madrida Borji Mayoralu koji je na Olimpico došao na dvogodišnju posudbu.

Mladi Španac je shvatio da neće dobiti previše prilika u Realu, te da je za njega najbolje da pronađe klub u kojem će često igrati i nastaviti svoj razvoj.

Izbor je pao na italijansku Romu, a Mayoral je već na predstavljanu poručio kako nije došao u klub da bude rezerva Edinu Džeki.

“Zidane je insistirao na mom ostanku, ali ja sam mu govorio da moram otići negdje gdje ću imati veću minutažu. Zidane me voli i zbog mene se želio riješiti Luke Jovića. Sve je bilo dogovoreno u zadnji trenutak i morao sam osobno zvati Zidanea i nagovoriti ga da me pusti”, rekao je Mayoral, pa nastavio:

“Ne smatram se Džekinom rezervom. Napadač sam kao i on, motivisan sam da ovdje napravim dobar posao i pomognem Romi u ostvarenju zacrtanih ciljeva. Uostalom, od fudbalera kao što je on mogu sigurno naučiti mnogo. Siguran sam da će među nama biti zdrava konkurencija. Možemo igrati i zajedno”, istakao je 23-godišnji fudbaler.

Mayoral je za Real odigrao ukupno 33 meča i postigao sedam golova.

Pratite Premijer ligu BiH na FBAutor: J. S.

Selektor Poljske: “Bosna je mala zemlja, to se vidjelo i u našem posljednjem meču”

Nezapamćen potez Poljaka za vrijeme himne BiH: O ovome će se dugo pričati