in

Marca objavila: Barcelona je odbila vrtoglavih 150 miliona eura za Ansua Fatija

Jedan od igrača na kojima Barcelona definitivno gradi budućnost je Ansu Fati koji je nedavno potpisao profesionalni ugovor i registrovan je kao igrač prve ekipe za ovu sezonu.

Barcelona u sljedećih godinu dana kreće u rekonstrukciju ekipe.

Ovog ljeta je Josep Bartomeu imao velike planove, ali je kriza s koronavirusom, a onda i s Lionelom Messijem, sve pokvarila. Barca je željela Lautara Martineza, ali od tog transfera izgleda neće biti ništa pa će Koeman morati raditi s onim što ima.

Jedan od igrača na kojima Barcelona definitivno gradi budućnost je Ansu Fati koji je nedavno potpisao profesionalni ugovor i registrovan je kao igrač prve ekipe za ovu sezonu.

Marca piše da je Ansu Fati odavno zanimljiv brojnim europskim klubovima te da je Jorge Mendes nedavno Barceloni dostavio ponudu od 125 miliona eura i 25 miliona kroz bonuse. Nije objavljeno o kojem klubu je riječ, ali engleski mediji tvrde da je za Fatija jako zainteresovan Manchester United. Budući da United dobro surađuje s Mendesom, pretpostavlja se da je upravo s Old Trafforda stigla ponuda.

 

Klauzula od 400 miliona eura

 

Barcelona ju je odbila bez previše razmišljanja jer ne želi izgubiti Fatija, a u njegov ugovor ugradila je odštetnu klauzulu od 400 miliona eura. Za dečka rođenog u Gvineji Bisau bilo je ponuda i početkom godine. Prije krize s koronavirusom neko je nudio 100 miliona eura, ali Barcelona ni to nije prihvatila.

Iako ima tek 17 godina, Fati je prošle sezone upisao 33 nastupa za Barcelonu, a zabio je i osam golova uz jednu asistenciju. Prema svim prognozama, ovaj španski reprezentativac trebao bi biti dugoročno Barcino rješenje i jedan od najboljih igrača u godinama koje dolaze.

Pratite Premijer ligu BiH na FBVeliki protesti protiv Federera u njegovoj zemlji: Evo šta mu nemogu oprostiti

TEŽAK UDARAC Dušan Bajević ostao bez dvojice fudbalera za baraž