in

Jedan od najboljih šutera svih vremena: Nikada nemoj misliti da tvoj život ničemu ne vrijedi

Allen Iverson, bivši NBA košarkaš, bio je gost podcasta “All The Smoke”.

Allen Iverson važi za sjajnog skorera i jednog od miljenika košarkaških fanova širom svijeta.

Najbolje dane svoje karijere imao je u Philadelphia 76ersima, bio je MVP, najbolji strijelac, igrao finale, ali titulu sa prilično slabim timom nije uspio da osvoji.

Sada je bio gost podcasta “All The Smoke” kod Stevena Jacksona i Matta Barnsa i govorio o brojnim interesantnim temama, a neke su ga emotivno i pogodile.

“Ti si modna ikona. Kako sam sada obučen, istetoviran, sve je to zbog tebe. Mi tebe volimo, dao si mnogim ljudima samopouzdanje kada to nisu imali, dao si im do znanja da mogu da budu uspješni ako samo budu ono što jesu. I ne pričam samo o nama, niti samo o košarkašima. Pogledaj muzičare, pogledaj druge poznate ličnosti, zbog tebe i tvog ponašanja su takvi i zbog toga te pratimo i volimo. Ti nama mnogo značiš. Ne smijemo da te izgubimo. Samo što smo izgubili Kobea… Svo cvijeće ovog svijeta za tebe nije dovoljno brate moj. Kapiraš?”, rekao je Steven Jackson, a ta izjava je Iversona čak i rasplakala.

Ubrzo se Allen nadovezao brišući suze.

“Šta je pogrešno u tome da budeš ono što jesi? Nemoj nikada da misliš da tvoj život ničemu ne vrijedi. Time Bogu ukazuješ nepoštovanje, a on ti je dao život. Nikada nemoj da želiš da budeš neko drugi, budi ti, super je biti ti. Nebitno je da li si bogat ili siromašan. Ja nikada nisam znao da li ću biti bogat niti sam ikada bockao Boga i izazivao sudbinu pitanjima zbog čega nisam bogat i kada ću to postati”

Nastavio je Iverson sa emotivnim izlaganjem dotakavši se pokojnog trenera Johna Thompsona i svojih dana na Georgetownu.

“Kada se sjetim svojih dana na Georgetownu, nisam bio spreman ni za šta… Taj je***i čovjek i šta je sve uradio za mene, mislim obožavam Philadelphiu, imao sam ono što je Kobe imao u Los Angelesu, LeBron u Clivlendu i Jordan u Chicagu, ali… Trener Thompson je protiv Villanove bio pravi junak. Na tribinama su nosili transparente u kojima su me vrijeđali govorivši kako sam ja sljedeći O. J. Simpson sa sve lancima i lisicama, aludirajući na onaj skandal iz srednje škole… I trener Thompson je tražio da ih izbace iz sale ili mi nećemo igrati. Obezbjeđenje ih je izvelo i nastavili smo, da nisu, ne bismo igrali. Kada god bismo otišli negdje, navijači bi me vrijeđali i vikali da sam ‘zatvorska ptičica’. A znate ko mi je uvijek držao stranu? John Thompson”, ispričao je Allen Iverson.

Pratite Premijer ligu BiH na FBItalijanska legenda poslala poruku Džeki: “E, tek sad ćeš imati problema”

Veliki protesti protiv Federera u njegovoj zemlji: Evo šta mu nemogu oprostiti