in

Nevjerovatan je lik ovaj James Rodriguez: Ovim potezom je kupio svakog navijača na planeti

James Rodriguez je svojim potezom oduševio navijače diljem svijeta.

Bivša zvijezda Real Madrida, a odnedavno i igrač Evertona, James Rodriguez se već u prvim nastupima za klub iz Liverpoola pokazao kao veliko pojačanje.

Rodriguez je izgubio mjesto u prvom timu Reala, a Zinedine Zidane mu je poručio da ne računa na njega te je Kolumbijac krenuo u potragu za novim klubom.

Našao ga je u Evertonu, timu koje trenira njegov stari poznanik Carlo Anceloti. Italijan je vodio Rodrigueza u Realu i pod njegovom palicom je kolumbijski fudbaler pružao odlične partije.

Uvjeren da James još uvijek ima šta da pokaže, Anceloti je od kluba zahtijevao da ga dovedu, a Everton mu je tu želju i ispunio.

Transferu Rodrigueza iz Reala u Everton posebno su se obradovali u redovima argentinskog Banfielda za koji je Kolumbijac nastupao između 2008-2010. godine.

Prema FIFA-inom fondu solidarnosti Banfield je trebao dobiti tri posto od transfera, ali kako su se Real i Everton dogovorili da će engleski klub madriđanima kompletnu odštetu od 25 miliona eura isplatiti u bonusima, čitav transfer je označen kao besplatan te su argentinci ostali praznih ruku.

Kada je James čuo da Banfield neće dobiti ništa od njegovog transfera odlučio je da reaguje.

Kolumbijac je tako odlučio da donira dio svoje plate nekadašnjem klubu, a na taj način će direktno pomoći omladinski pogon Banfielda i mlade igrače koji se razvijaju u tom klubu.

Ovim potezom Kolumbijac je oduševio sve u Banfieldu, ali i sve fudbalske fanove diljem planete.

James Rodriguez je veliki igrač, ali prije svega veliki čovjek. Svaka čast ljudino!

Pratite Premijer ligu BiH na FBDirektor Juventusa poslao brutalnu poruku Džeki: Dijamant ne može da vjeruje šta se dešava

Bh. reprezentativac ne može da vjeruje: Ponude pljušte sa svih strana, ovo nije očekivao