in

Pirlo spremio najluđu formaciju svih vremena: Pogledajte gdje će igrati Edin Džeko

Juventusov trener Andrea Pirlo navodno je lično nazvao Edina Džeku da ga uvjeri da potpiše za Staru damu, a objasnio mu je i kako tačno vidi njegovu ulogu na terenu

Juventusov trener Andrea Pirlo navodno je lično nazvao Edina Džeku da ga uvjeri da potpiše za Staru damu, a objasnio mu je i kako tačno vidi njegovu ulogu na terenu.

Više izvora je potvrdilo da je Roma prihvatila ponudu od 10 miliona eura uz 2 miliona eura bonusa, a samo se čeka da Napolijev Arkadiusz Milik potpiše za Vučicu.

Spominje se nekoliko različitih taktičkih opcija za našeg napadača, a La Stampa piše o sistemu 3-4-3, sa Džekom u špicu, a Ronaldom i Dybalom po krilima.

Corriere dello Sport tvrdi da ovo nije striktno kako se čini jer bi Džeko ima više slobode da se spušta nazad i faktički glumi trequartistu i time ohrabruje dvojicu saigrača da ulaze u sredinu i zauzimaju centralnu rolu.

To bi se u principu pretvorilo u 3-4-1-2 sa Džekom iza Dybale i Ronalda, dok bi spoljni veznjaci bili Dejan Kuluševski i Alex Sandro.

Druga alternativa bi bio Kuluševski u rupi iza Dybale i Ronalda, ili Džeke i nekog pomenute od te dvojice.

Juventus (3-4-3): Szczesny; De Ligt, Bonucci, Chiellini; Kuluševski, Bentancur, Arthur, Alex Sandro; Dybala, Džeko, Ronaldo

 

Bešića samo potpis dijeli od prelaska u slavni evropski klub!

Poznati MMA borac: “Ljudi udrite ih, evo kako šire koronu!”