in

Nova magija Salihamidžića: Braco u Bayern dovodi dva dragulja svjetskog fudbala

Pozicije koje Flick želi osnažiti su desni bek i krilni napadač. Popularni Braco se već bacio na posao, a već je pronašao dva fantastična rješenja za Flickove želje

Bayern Munchen se nakon sjajne prošle sezone uveliko priprema za nove uspjehe, u tu svrhu trener Bavaraca Hansi Flick je zatražio od Hasana Salihamidžića dva pojačanja.

Pozicije koje Flick želi osnažiti su desni bek i krilni napadač. Popularni Braco se već bacio na posao, a već je pronašao dva fantastična rješenja za Flickove želje.

Tako će Bayern iz Ajaxa dovesti talentovanog 19-godišnjaka Sergina Desta, desnog beka koji se već duže vrijeme nalazi na Bracinom radaru.

Kako izvještavaju njemački mediji pregovori između nizozemskog kluba i Salihamidžića su počeli, a Bayern nudi 10 miliona, a Ajax traži između 15 i 20 milion eura.

Za sada je jedina prepreka dolasku mladog Amerikanca upravo odšteta, jer se on već izjasnio da karijeru želi nastaviti u bavarskom gigantu, no pregovori se nastavljaju i nema sumnje da ce Braco završiti posao.

Hasan i za krilnu poziciju ima spremno rješenje, a to je Callum Hudson-Odoi iz Chelsea. Još jedan 19-godišnjak kojeg je Salihamidžić silno želio dovesti u Bayern još prošle godine.

Odoi nije u prvom planu kod Franka Lamparda te je vrlo vjerovatno da će Braco uspjeti u svom naumu da dovede ovog mladića u Bayern.

Mnogi su zaboravili, ali Schumacher je imao i mračnu stranu: Bio je zastrašujuća osoba

Mbappe i Real: Pet razloga zašto je “kraljevski klub” pravi izbor za Kyliana