in

Ovaj transfer je Edin Višća godinama čekao: Zmaju se konačno ostvaruje san

Nakon što je Lazio kupio Vedata Muriqija konačno se ukazala prilika da Edin Višća napravi transfer koji je godinama priželjkivao.

Bh. reprezentativac Edin Višća je danas saznao odlične vijesti. Naime, turski Fenerbahce je danas italijanskom Laziju prodao dvadesetšestogodišnjeg napadača Vedata Muriqija.

Nebesko-plavi su za igrača porijeklom sa Kosova morali Feneru iskeširati čak 17.5 miliona eura plus 2.5 miliona za razne bonuse. Ovim transferom je turski tim dobio potrebnu financijsku injekciju i sada će svim silama krenuti u dovođenje našeg Edina Višće iz Basaksehira.

Već dugo traje saga oko prelaska Višće u redove Fenera, a poznato je da je Zmaju želja da nastupa u redovima turskog velikana. Sa druge strane i Fener želi dovesti bh. reprezentativca pod svaku cijenu, ali su tek sada u mogućnosti da isplate odštetu za Višću i završe posao.

Turski mediji su se ovih dana ponovo raspisali oko interesa Fenerbahcea za bh. igrača, a sa novcem od prodaje Muriqija čini se da je samo pitanje dana kada će do tog transfera i doći.

Evo kako su Ibiševića ispratili iz Berlina, samo legende mogu ovako nešto doživjeti

Evo u kakvom će dresu naredne sezone nastupati Pjanić: Ovakav dizajn još nije viđen