in

Kad Perez nešto naumi, on to i ostvari: Pogledajte kako se riješio Garetha Balea

Već odavno je poznata situacija sa Garethom Baleom i problemima koje Velški reprezentativac stvara u redovima Real Madrida.

Baleov “bezobrazluk” je otišao do te mjere da je bijesni Zinedine Zidane od Florenitna Pereze i uprave Reala zatražio da se riješe Velšanina kako znaju i umiju.

Sve je počelo nakon neuspješnog transfera u Kinu kada je Bale bio spreman da ode i “zgrne” ogroman novac u kineskoj ligi, ali su u zadnjem momentu iz Reala stopirali taj transfer.

Nakon toga Bale jednostavno nije ni ličio na igrača od prethodnih sezona, a sitacija je vremenom postajala sve gora da bi na kraju sve ličilo na neprofesionalnost sa Baleove strane.

Velšanin je u svom ponašanju prešao sve granice do te mjere da su se ostali igrači Reala počeli žaliti Zidaneu kako im smeta Baleova neozbiljnost i neprofesionalnost.

Poznato je da predsjednik Reala Florentino Perez izuzetno cijeni Zinedinea Zidanea te se odmah nakon zahtjeva Francuza bacio na posao “eliminacije” Balea iz kluba.

Čini se da je predsjednik Reala konačno našao mušteriju i način kako da se riješi pobunjene zvijezde.

Kako javlja ESPN Real je u poodmaklim pregovorima sa Tottenhamom oko transfera Garetha Balea. Mourinho ga je želio dovesti još dok je vodio Manchester United, a sada je Perez vidio savršenu priliku da riješi dva problema jednim potezom.

Jasno je da Velšanina niko ne želi kupiti, a rijetko ko može sebi priuštiti ogromnu platu koju ima u Realu.

Perez je tako Tottenhamu ponudio da Bale dođe na posudbu, a “Pijevci” bi preuzeli na sebe polovinu Garethove plate.

Mourinho bi tako dobio svoju zvijezdu, a Real bi se riješio igrača koji unosi nemir u svlačionicu i u isto vrijeme znatno smanjio opterećenje na svoj budžet u vremenu koronakrize.

Genijalan potez velikog majstora Pereza, a čini se da jedna od najvećih snaga Reala leži upravo u Florentinu.

Za razliku od Barcelone koja proživljava katastrofu u Bartomeuovoj eri, Perez je donio mir i stabilnost Realu, a to su dva osnovna sastojka za uspjeh.

Dynamo se na fantastičan način oprostio od Šunjića: Rusi su imali i poruku za Zmaja

Ovo su bh. navijači željeli čuti godinama: Stručni štab Zmajeva poslao jasnu poruku menadžerima