in

Evo kako su Ibiševića ispratili iz Berlina, samo legende mogu ovako nešto doživjeti

Bosanci i Hercegovci koji žive u Berlinu na poseban način su se oprostili od legendarnog Zmaja Vedada Ibiševića koji prelazi u redove Schalkea.

Vedad Ibišević svojim igrama na zelenom terenu, ali i izvan njega, uvijek je oduševljavao ljubitelje nogometa širom svijeta. Vedator je godinama bio i ostao omiljeni bh. fudbaler, koji ima karijeru bez i najmanje mrlje.

Narednu godinu gledat ćemo ga u dresu Schalkea, gdje će vjerovatno i okačiti kopačke o klin.

Zanimljivo je da će Ibišević u klubu iz Gelsenkirchena koji grca u finansijskim problemima za sezonu zaraditi 100.000 eura, što je iznos koji inkasiraju trećeligaški fudbaleri u Njemačkoj.

Ibiševiću novac očigledno nije bio pretjerano bitan kod izbora novog kluba, a želja da ostane u elitnom rangu njemačkog fudbala je presudila. Kolika je ljudska veličina potvrđuje činjenica da će 100.000 eura od Schalkea donirati u humanitarne svrhe.

Bosancima i Hercegovcima koji žive u Berlinu i njegovoj okolini posebno je žao što plavookog bombardera više neće gledati u dresu Herte.

Oni su se prigodnim poklonima oprostili od Ibiševića. Tako je Mirsad Fikić, vlasnik restorana “Sarajevo Inn Grunewald”, Vedatoru poklonio servis koji je ručni rad sarajevskog kazandžije hadžije Mirsada Brkanića.

– Čast mi je i zadovoljstvo da Ibiševića imam za prijatelja. O njemu nije potrebno trošiti riječi. Ljudska i sportska veličina koja je uvijek svima bila na raspolaganju. Uvijek se rado uključivao u humanitarne akcije koje sam organizirao i nikada nije postavljao dodatna pitanja. Vedo je ponos svih Bosanaca i Hercegovaca – kaže Mirsad Fikić.

(sportske.ba)

Skupocjena garaža: Pogledajte kakve mašine voze Amer Gojak i Izet Hajrović

Ovaj transfer je Edin Višća godinama čekao: Zmaju se konačno ostvaruje san