in

Legendarni fudbaler o novom Zmaju: “Veliki je promašaj što smo ga ispustili Bosni i Hercegovini”

Legendarni švedski reprezentativac Mikael Lustig komentarisao je odluku Anela Ahmedhodžića da nastupa za reprezentaciju BiH.

Anel Ahmedhodžić, igrač Malmoa koji je nastupao za omladinske selekcije Švedske je nedavno izabrao da nastupa za reprezentaciju BiH.

Šveđani se nikako ne mogu pomiriti sa činjenicom da jemomak u kojeg su ulagali toliko novca i nade izabrao da igra za drugu državu, pa je tako Ahmedhodžić često glavna tema u švedskim medijima.

Posljednji koji je dao svoje mišljenje o situaciji sa novim Zmajem je i legendarni švedski reprezentativac Mikael Lustig. Ovaj defanzivac iza sebe ima 83 nastupa za Švedsku, a ovako je komentarisao odluku Ahmedhodžića da igra za BiH.

“Gledao sam puno Anelovih utakmica prošle sezone i mislim da je izuzetno dobar fudbaler i da bi bio dobar za reprezentaicju Švedske. Ima dobru tehniku za stopera, nadao sam se kako će igrati za Švedsku” iskren je Lustig.

“Veliki je promašaj što smo ga prepustili Bosni i Hercegovini, ali on ima svoje porijeklo i sam može birati za koga želi igrati. Ne možemo njega kriviti za njegov lični izbor. Školujemo dobre fudbalere, a možemo se samo nadati da žele i osjećaju da igraju za Švedsku. Ipak, sasvim je normalno da volite domovinu svojih roditelja i svog porijekla.” realan je Lustig.

Anel Ahmedhodžić je u proceduri promjene sporstkog državljanstva nakon čega će biti pozvan u A reprezentaciju BiH.

Uz njega će švedski dres zamijeniti za bosanski i stoper ruskog Rostova Dennis Hadžikadunić koji iza sebe također ima odličnu sezonu u kojoj je standardan u jednoj od jačih ruskih ekipa.

Anel ima 21, a Dennis 22 godine.

ŠOK U LIVERPOOLU Salah zatražio odlazak: “Pustite me da potpišem za ovog giganta”

Messiju pukao film već u prvoj utakmici pod Koemanom: “Šta radiš to, idiote?”