in

Uzeo bh. državljanstvo da igra za Zmajeve, dobio poziv, a završilo je jako tužno…

Edin Junuzović može se pohvaliti da je prošao pola svijeta. Napadač koji je rođen u Rijeci je osim u Hrvatskoj igrao u Rusiji, Južnoj Koreji, Kazahstanu, Iraku, Omanu, Uzbekistanu…

Edin Junuzović može se pohvaliti da je prošao pola svijeta. Napadač koji je rođen u Rijeci je osim u Hrvatskoj igrao u Rusiji, Južnoj Koreji, Kazahstanu, Iraku, Omanu, Uzbekistanu…, a danas kada je na zalasku karijere odlučio je da se vrati kući.

S 34 godine na leđima Junuzović je potpisao za Opatiju kojoj će nastojati da svojim iskustvom pomogne da ostane u 2. HNL, a sve se, kako je ispričao u razgovoru za Novi list, desilo prilično iznenada.

“Nazvao me Zoran Bogolin i rekao da dođem na trening i da sam odlučim. Meni se dopalo, brzo smo se dogovorili. Treniram s njima posljednje tri sedmice… Došao sam pomoći. Ako u meni vide nekoga ko može pomoći, tu sam. Sigurno ću pružiti sve od sebe. Imam dosta iskustva, ali trebat će mi malo vremena da se uklopim. Ipak sam navikao na drugačiji mentalitet od onoga na koji sam naišao po povratku u Hrvatsku”, priznao je Junuzović.

Onim što je napravio u karijeru je više nego zadovoljan.

” Svoju karijeru ne bih mijenjao – nema tog novca! Na kraju krajeva, mi smo profesionalci i igramo zbog novca, a ja sam u tom dijelu prezadovoljan. Ugovore koje sam imao ne bih nikada mogao imati u Hrvatskoj. Odlučio sam se na takav životni put, stigla je na kraju nagrada za moj trud i rad”, priča Junuzović i dodaje:

“Zbog sebe, svojih prijatelja i porodice, volio bih da sam ostavio dublji trag u Rijeci. Žao mi je, ali nisam mogao utjecati na to. Valjda je tako bilo negdje zapisano. Ne opterećujem se time što je bilo. Išao sam u neke zemlje kamo mnogi ne bi išli, kao što je Irak. Bio sam u Basri i stvarno uživao. Mnogi će posprdno komentirati primjerice Kazahstan. Međutim to je krasna zemlja i za igranje i za život. Ko nije bio, ne može znati!”

Malo je nedostajalo da upiše i da zaigra za reprezentaciju. Pošto su mu roditelji iz BiH, za njegove usluge se interesovao Ćiro Blažević u periodu dok je vodio Zmajeve.

“Ćiro me stavio na širi popis uoči utakmice sa Slovenijom, a baš sam tada bio prvi strijelac. Još sam ranije uzeo i njihovo državljanstvo. Dobio sam pretpoziv, no sve je na kraju ostalo samo na tome”, prisjetio se Junuzović.

Igrači Arsenala se sukobili na zagrijavanju. A onda se u priču uključio Sead Kolašinac

DA ČOVJEK NE POVJERUJE Jeziva stvar se dogodila Milanu Đuriću za vrijeme treninga u Salernitani