in

Snimak koji je cijela planeta čekala: Gdje je tačno i kako Novak pogodio sudiju?

Iako je teško dokaziva tvrdnja o tome da je loptica udarila linijskog sudiju u rame, a ne u vrat, činjenica je da je ovaj snimak dosad bio nepoznat široj javnosti

Novak Đoković je diskvalifikovan kada je lopticom pogodio linijskog sudiju u osmini finala US Opena 2020, a njegovi navijači iznijeli su najnovije dokaze na osnovu snimka koji je osvanuo u javnosti.

Štaviše, sada tvrde da, novim snimkom, može da se dokaže da nije ni u bijesu udario lopticu, kako mu se to dosad stavljalo na teret, a upravo je to i bilo opravdanje zvaničnika da ga izbace sa turnira.

Navijači još napominju da bi uz ovaj snimak kao dokaz Novak mogao da podnese tužbu.

Iako je teško dokaziva tvrdnja o tome da je loptica udarila linijskog sudiju u rame, a ne u vrat, činjenica je da je ovaj snimak dosad bio nepoznat široj javnosti.

“Još uvijek pokušavam da vidim kako to ljudi definišu ‘bijes’, ‘ljutnju’, ‘silinu’ na osnovu ovoga?”, pitala se jedna od Noletovih navijačica, koja je i objavila pomenuti snimak, a drugi dodavali i rečenice:

“Hvala Bogu na tehnologiji. Novi snimak izbliza pokazuje šta se desilo. Tu se vidi kako Nole, ‘u bijesu’, ‘snažno udara’ lopticu i pogađa sudiju. Pa, to je bio kraj gema, imao je lopticu u džepu i vratio ju je skupljačima. Lagali su nas! Molim vas, dijelite ovo!”, bijesni su navijači.

Sramota iz Sarajeva odjeknula Evropom: Gasi se nekadašnji prvak Evrope?

Dogovorena treća borba Furyja i Wildera, poznata i lokacija?